CHP'li Acar; "Vatandaşımız bütün bayramlarına sahip çıkıyor"
CHP'li Acar; "Vatandaşımız bütün bayramlarına sahip çıkıyor"

CHP’li Acar; “Vatandaşımız bütün bayramlarına sahip çıkıyor”

CHP’li Acar; “Vatandaşımız bütün bayramlarına sahip çıkıyor”

Gemliklilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, vatandaşları Gemlik Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklere davet etti.

Acar bayram nedeniyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında şöyle konuştu;

“Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs’ın 100. yılında olmaktan büyük onur ve mutluluk duyguları içindeyiz. Bundan bir asır önce atılan hürriyet ve bağımsızlık adımı büyük bir yürüyüşe dönüşmüştür. Mustafa Kemal Atatürk tarafından aydın, çağdaş ve gelişmiş bir ulus yaratmak için yakılan meşale bu gün hâlâ parlamaya devam etmektedir. Bu önemli günde Gemlik’te Atatürk’ün partisini iktidara taşımış olmaktan kıvanç duymaktayız.

Daha önce pek çok kez dile getirdiğimiz gibi ilçemizde uzun yıllar milli bayramlarımız ikinci plana itilmişti. Sönük ve formalite etkinliklerle bayram günlerimiz ayrıştırılmıştı. Bu bizler gibi hiç bir yurttaşımız arasında ayrılık gütmeyen vatandaşlarımız arasında üzüntü yaratmaktaydı. Gemlikliler son dönemde gördü ki bizler barış ve kardeşlik içinde bayramlarımızı bir arada kutlayabiliyor ve en özel günlerimizi bir arada neşeyle geçirebiliyoruz.

Öncelikle 23 Nisan’da coşkulu programlar gerçekleştirdik. Şimdi Ramazan Etkinliklerimiz gerçekleşiyor. Önümüzdeki 19 Mayıs Pazar günü ise belediyemizin gerçekleştireceği bir dizi etkinlik ile yine Gemliklilere arzu ettikleri keyifli anları yaşatacağız.

Ayrıca şunu da söylemek isteriz ki, ulusumuzun sömürü ve işgale başkaldırışının en önemli adımlarından biri olan 19 Mayıs’ı, Atatürk’ten ayıranlara hayretle bakıyoruz. 19 Mayıs gençlere armağan edilmiş bir bayram olmasının yanı sıra Atatürk’e en büyük minnet duyduğumuz günlerin başında gelir. Bu yüzden 19 Mayıs’ın tam adının Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu hatırlatma gereği duyuyoruz.

Atatürk’ü unutturma girişimleri ayyuka çıkmıştır. Bu millet milli manevi bütün değerlerine aynı hassasiyet ile sahip çıktığını açıkça göstermiştir.

Tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, hepsini Pazar günü 12.00’de belediyemizin düzenleyeceği etkinliklere davet ediyorum.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir