Sıfır Atık Projesi Tiyatro ile Tanıtıldı

Sıfır Atık Projesi Tiyatro ile Tanıtıldı

Sıfır Atık Projesi Tiyatro ile Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öncelikli projeler kapsamında değerlendirilen Sıfır Atık Projesi ile alakalı öğrencilere tiyatro eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği (GESYAD), Gemlik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sıfır Atık Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikte, projeye teşvik amaçlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Tiyatro ve proje başlangıç programına Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, çevre ile alakalı birimlerin müdür ve yetkilileri, milli eğitim personeli ve GESYAD yöneticileri katıldı. Gemlik Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’e de desteklerinden dolayı teşekkür edilen etkinlikte, projenin tanıtım sunumunu GESYAD üyesi Seda Kara yaptı.

Ardından söz alan GESYAD Başkanı Şükrü Deviren ise; ”Siz nasıl ortamda yaşamak istiyorsanız, bugün onun temeli atılacak. STK’lar toplumsal bilinç içinde bulunmalı. Geleceğin sahibi olan çocuklar ile uzun bir yola çıkan kuru ları gönülden alkışlıyoruz. Bu uzun yolculuğa başlamak daha bilinçli, daha barışçı Gemlik oluşumuna öncelik edecektir. Dayanışma içinde örnek gösterilecek bir Gemlik için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SIFIR ATIK PROJESİ NEDİR?

“Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada bireysel, kurumsal ya da belediye genelinde sıfır atık uygulama çalışmaları yaygınlaşmaktadır.

(Son Güncelleme: 2 Mayıs 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir