Üniversiteli Öğrencilere Lashing Semineri

Üniversiteli Öğrencilere Lashing Semineri

Üniversiteli Öğrencilere Lashing Semineri

Kara ve Deniz Taşımacılığında Yük Güvenliği semineri Gemlik Asım Kocabıyık Mezunlar Derneği (GAKMEDER) ve Gemlik Denizcilik Topluluğu (GDT) organizasyonunda MKM Lashing, Gözetim ve Liman Hizmetler Genel Müdürü Erkan Ayrım tarafından Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Hv. Sav. Astsubay Üsçavuş Mehmet Koray Pınar Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında MKM Lashing, Gözetim ve Liman Hizmetleri Genel Müdürü Erkan Ayrım “Kara ve deniz yolu taşımacılığında konteyner ve gemi lashingi, paketli yükler veya proje yüklerinin seyir esnasında kaymaya ve devrilmeye karşı güvenli bir şekilde bağlanmalarını (lashing) sağlamak için uyulması gereken kurallar, iyi uygulama örnekleri ve bağlama hesaplamaları detaylı bir şekilde öğrencilere aktardı.” Seminer sırasında; yüklerin taşıma sırasında kaymaması ve devrilmemesi için emniyetli yükleme ve yükün bağlanması hakkındaki uluslararası kurallar, CTU Code, ADR ve IMDG Code hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda; emniyetli yükleme gereklilikleri, riskler ve sorumluluklar, farklı yük kategorileri ve tipleri ve dikkat edilmesi gerekenler, proje kargo , konteyner türleri ve özellikleri hakkında öğrencilere bilgi aktardı.

Sunum üzerinden fotoğraflar ile öğrencilere; taşıma esnasında yüklere etkiyen kuvvetler, bağlama ve emniyete alma ekipmanları, güvenli gemi , TIR ve konteyner yüklemeleri, yükleri emniyete alma, yükün doğru bağlanması esnasında karşılaşılabilecek riskler, pratik bilgiler, kayma ve devrilme gibi yük hareketleri ve olası problemler, emniyete alma ve istif sorunları sebebi ile Tehlikeli Yük kapsamına giren yükler hakkında bilgi aktaran Erkan Ayrım öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Seminere Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Dış Ticaret Programı öğrencileri, Gemlik Asım Kocabıyık Mezunlar Derneği ve Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri yanında Atatepe Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lojistik Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri katıldılar.

(Son Güncelleme: 29 Nisan 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir