GTSO Vizyon Şehir Gemlik için çalışma başlattı

GTSO Vizyon Şehir Gemlik için çalışma başlattı

GTSO Vizyon Şehir Gemlik için çalışma başlattı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, meclis kararıyla Gemlik’in vizyonuna katkı  koymak için   başlattığı çalışmalar  kapsamında yeni bir Gemlik için neler yapılacağı konusunu ele aldı.

GTSO’nun Nisan ayı Meclis toplantısına davet edilen A Grubu Şehir Plancısı Gülay Bozkurt ve Mimar Engin Küçük, Odanın isteği üzeri ne gelişen Gemlik vizyon projeleri için yaptıkları çalışmaları meclis üyeleriyle paylaştılar.

Gemlik’in gelecekte planlı gelişmesini sağlamak için Turizm şehri Gemlik, Sanayi ve Liman Şehri Gemlik, zeytin şehri Gemlik, Üniversite şehri Gemlik temaları ele alınarak, kentin buna göre gelecekte nüfusu da dikkate alınarak cazibe merkezi haline getirilmesi için Şehir Plancısı Gülay Bozkurt ve Mimar Engin Küçük düşündükleri ve hayal ettikleri Gemlik konusunda Meclis üyelerine bilgi verdiler.

Mimar Engin Küçük, Gemlik’in turizm alanlarının Küçük Kumla ve Büyük kumla sahil bandında yer aldığını, buna ilave olarak 300-400 metrelik yeni alanın konulmasını, Kumsaz doğal plajının yeniden değerlen dirilmesi burada Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projelerinin tamamlanması, ayrıca, Kurşunlu’ya kadar sağlık turizminin açılması, Avrupa’daki büyük liman şehirlerinde olduğu gibi, gemi adamlarının vakit geçireceği eğleneceği ve barınacağı yerlerin yapılmasını, Modern bir müzenin Gemlik’e kazandırılması halinde ilçenin vizyonunun artacağını ve dışarıdan Gemlik’e insanların geleceğini söyledi.

“Gemlik limanlarının ve sanayisinin ilçe ekonomisine katkısı yeterli olmamaktadır. Buralarda çalışan ve işverenler ile beyaz yakalılar Gemlik yerine Bursa’yı tercih etmektedir. Geriye kalanlar ise emekçi kesim olan işçilerdir.  Maaşlı kişilerdir. Bunun tersine dönüşmesi için Gemlik’in vizyon projelere ihtiyacı vardır.” Diyen Mimar Engin Küçük yaptığı çalışmaların bir hayal ürünü olduğunu belirterek çalışmalarını GTSO üyeleriyle paylaştı.

Daha sonra söz alan A Grubu Şehir Plancısı Gülay Bozkurt ise “Gemlik in dezavantajının içinden fay hattının geçmiş olmasıdır.” dedi.

Küçük, “Bu projeyi 50 yıllık bir proje olarak düşündük. Gemlik’in üst sıralara atlayabilmesi için olması gereken beş yeri içine yerleştirdik. Bu projeye hayallerimizi koyduk. Bu projeyi Türkiye destekler diyorum.“ şeklinde konuştu.

Meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı ise konuşmasında “Liman turizmi ile tarımı bir araya getirip bir şeyler yaratmak zor. Elimizde ne var önce ona bakmamız lazım” dedi.

A Grubu Şehir Plancısı Gülay Bozkurt ise Gemlik’in bir çok planlarında çalıştığına dikkat çekerek, Gemlik in kentsel Gelişim önceliğinin ilçenin liman Şehri Gemlik, Motivasyon teknoloji ve bilgi şehri Gemlik, Tarım şehri, Kültür, Sosyal Yaşam, ticaret ve sanayi merkezi Gemlik, Sağlık ve turizm merkezi Gemlik başlıklarıyla projeyi ele aldıklarını söyledi.

GİDEN GELMİYOR

Yeniden söz alan Mimar Engin Küçük, “Gemlik’ten giden bir daha geri dönmüyor. Ben döneni görmedim. Sahilde 3 kafeterya için 3 yıl uğraştım. Yapı Kullanma Belgesini Belediyeden alamadık.

Belediye başkanı bir türlü imzalamadı. Zorla ikna edip imzalattık. Buna rağmen Gemlik’te hayat devam ediyor. Biz mevcudu değiştirmek istiyoruz. Hayallar kuruyoruz, projeler geliştiriyoruz.” dedi.

Gülay Bozkurt ise Limanların Gemlik’te güçlenmesinin ticari geliştireceğini, Gemlik’i demiryolunun gelmesi büyük değişimi sağlaya cağını, kentin merkezinde yerinde parsel bazında değişimin hata olduğunu, bunun yerine ada bazında değişmesinin doğru olacağını söyledi. “Bu maliyeti arttıracak ama Gemlik’in yıldızı parlayacaktır. Bizden sonrakiler için bir Gemlik Planlıyoruz” dedi.

Meclis üyesi Hacı Uslu, “Bir belediye başkanı konut yapmaya çalışırken, bir başkası kenti boşaltmaya çalıştı. Bu ilçede 10 yıl müteahhide öcü gözüyle bakan bir zihniyet olur mu? Dönüşürken değişme imkanımız var. Bu projeleri detaylandırmak lazım” dedi.

Oda Başkanı Paşa Ağdemir ise Oda da bugüne kadar görülmeyen bir sunum izlendiğini, bunun yaptırım gücünün bulunmadığını belirterek, “Biz bu projeleri yaptıramayız ama büyüklerimize anlatabiliriz. Böylece kentimizin gelişme sine katkı koymuş oluruz.” dedi.

Ağdemir, yeni sanayi alanları arandığını, bu sağlandığında yerli otomobil fabrikalarının buralardan 35 bin metrekarelik yer aradıklarını belirterek, “Yaptıracağımız bu plan ve projelerle Gemlik’in önünü açılacak. Bu çalışmanın Türkiye çapında örnek bir proje olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Ağdemir, Mimar Engin Küçük ve Şehir Plancısı Gülay Bozkurt’tan projelerin detaylandırılmasını istedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir