ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE NÖROBİLİM ÇALIŞTAYI

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE NÖROBİLİM ÇALIŞTAYI

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE NÖROBİLİM ÇALIŞTAYI

Türkiye’de ilk defa uygulaması yapılan giyilebilir teknolojilerden olan artırılmış gerçeklik gözlüğü kullanımı ile otomobil imalatında nörobilim araştırması yapılıyor.

Prof.Dr. Tülin Gündüz tarafından yürütülen TÜBİTAK1001 projesi kapsamında “Otomotiv imalatında artırılmış gerçeklik gözlüğü kullanımının bilişsel yüke etkisinin araştırılması” adlı projenin sonuçları yapılacak çalıştayda paylaşılacak. Multidisipliner olarak gerçekleştirilen çalışmada mühendislerin yanında tıp doktoru da yer alıyor. Aynı zamanda bir Üniversite-Sanayi işbirliği içeren çalışmanın uygulama bölümü TOFAŞ A.Ş.’de gerçekleştirildi.

Çalışmada, Endüstri 4.0 kapsamında giyilebilir teknoloji olan artırılmış gerçeklik gözlüğü kullanımının operatöre ve üretim verimliliğine etkileri araştırıldı. Ayrıca artırılmış gerçeklik gözlüğü kullanımının kadın operatörlerdeki etkisi de ortaya konuluyor. Otomotiv imalatında kadın istihdamının desteklendiği işletmeler için elde edilen sonuçlar önem arz etmektedir. Yapılan çalışmada EEG yöntemi kullanılarak çalışanların beyninde oluşan tepkimeler analiz edilerek, fiziksel zorlanmanın haricinde çalışan kişinin zihinsel olarak nasıl tepkiler verdiği istatistiksel olarak değerlendiriliyor.

Bursa’da Ar-Ge merkezi olan tüm şirketlerin davet edildiği çalıştayda sonuçlar ilgili paydaşlara iletilecek ve yeni olan bu teknolojinin kullanımı Bursa sanayisinin kullanımına açılmış olacak. Çalıştay, 25 Nisan 2019 Perşembe günü BAOB’da saat 15:00’de gerçekleştirilecektir.

(Son Güncelleme: 24 Nisan 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir