23 Nisan’da Belediye Başkanlık Koltuğuna Küçük Enes Oturdu

23 Nisan’da Belediye Başkanlık Koltuğuna Küçük Enes Oturdu

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, mahalli idareler seçiminde bir konuşma esnasında araya gidip Gemlik ile ilgili projelerini anlatan Gazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Enes Çelik’e 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, makamını bir süreliğine Gazi Ortaokulu öğrencisi Enes Çelik’e teslim etti. Başkan Çelik, kendi okulundan makam arabasıyla Belediyeye geldi. Belediyede personel ve birimleri ziyaret ederken, görevlerinde de başarılar diledi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tüm Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, bayramın önemine de değindi. Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler hedefine ulaşımın ana etkeninin çocuklar olduğunu ve çocuklarımıza aktarılacak  eğitim seviyesinin yükselmeye aracı olacağını da vurguladı. Bugünün çocuklarının yarının doktoru, mühendisi, belediye başkanı ve ülkeyi idare eden bireyler olacağını ifade ederken, “Enes ile bir kahve toplantısı sırasında karşılaştık. Kendini çok iyi anlatabilen bir çocuk, bana bir takım sorular yöneltmişti. Ben de ona eğer Belediye Başkanı seçilirsem 23 Nisan’da koltuğu sana devrediceğim diye söz vermiştim. Sözümü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi

Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Gazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Enes Çelik ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çocuklara bu bayramı hediye ettiği için teşekkür ederken,  “Cumhuriyetin geleceği gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize bir bayram hediye etmiştir” dedi.

23 Nisan münasebetiyle Gemlik Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan 6. Sınıf öğrencisi Enes Çelik, daha çok spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini isterken, çeşitli birim müdürlüklerine de talimat verdi. Başkan Çelik’in ilk talimatı Gemlik Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne oldu. Çelik verdiği talimatla, kendisinin de öğrencisi olduğu TSO Gemlik Gazi Okulu’nun eksikleri olan; pota, file ve spor salonu yapılmasına yönelikti. Başkan’ın ikinci talimatı ise; Park ve Bahçeler müdürlüğüne okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve yenilenmesi oldu.

Belediye yönetimiyle ilgili Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Başkan Yardımcısı Bayram Demir’den de bilgi alan Enes Çelik; Umurbey’deki Celal Bayar Anıt Mezarını ziyaret ederken, otobüs durağı mevkiinde de esnaf ziyareti gerçekleştirerek programını sonlandırdı.

(Son Güncelleme: 23 Nisan 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir