Ovayolu, “Anca beraber, Kanca beraber”

Ovayolu, “Anca beraber, Kanca beraber”

Özel Hatem Okulları Eğitim Danışmanı Yılmaz Ovayolu Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezinde verdiği seminerde veli ve öğrencilerin sınav yolculuğunda birbirleriyle baştan sona yol arkadaşı olmaları gerektiğini vurguladı.

Gemlik Özel Hatem Okulları sınav maratonunda öğrenci ve velilerin yoluna ışık tutmak amacıyla bir etkinlik daha düzenledi. Eğitim Danışmanı Yılmaz Ovayolu, Gemlikli velilere bilgilendirme amaçlı bir seminer verdi. Velilerin aktif dinleyiciler olarak katıldığı seminerde öğrenciler de yer aldı. Gecenin sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Alparslan Baykal üstlenirken, Okul Müdürü Hüseyin Avni Ünen de eğitim ve öğretimde Hatem ile yürümenin avantajlarını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Seminerde konuşmacı olan Yılmaz Ovayolu, sınava hazırlık sürecinde veli ve öğrencinin organize olup birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Sorumluluk ve beklentiler konuşuldu

Konuşmalarına eğitim ve öğretim sisteminde veli ve öğrencinin görevleri ve birbirine karşı tutumları konusuyla başlayan Yılmaz Ovayolu, öğrenciyi doğru yönlendirmenin önemini sık sık vurguladı. Soru cevap ve fikir alışverişleriyle karşılıklı ilerleyen seminer sonrası velilerin aklındaki birçok probleme cevap verilmiş oldu. Öğrencilerin ebeveynlerinden, ebeveynlerin de öğrencilerden beklentilerinin karşılandığı ve sorumlulukların bölüşüldüğü zaman sınav maratonunda başarının pek de zor olmadığı fikrine varıldı. Veli – öğrenci iletişiminin kopmaması gerektiğine dikkat çekildi. Zorlu süreçteki kriz anlarını esprili hale getirerek velileri de öğrenci katılımcıları da bolca gülümseten Yılmaz Ovayolu, öğrencileri okulda olduğu kadar evde de motive etmenin önemini dile getirdi.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir