Sertaslan, “Balık pazarını balıkla buluşturacağız”

Sertaslan, “Balık pazarını balıkla buluşturacağız”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Balıkpazarı Kahvehaneler bölgesini ziyaret etti. Ziyaretinde balıkpazarını tekrar balıkla kavuşturacaklarını ifade ederken, vatandaşlarında Gemlik’te taze balığa olan hasretini de bitireceklerini belirtti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Balıkpazarı kahvehaneler bölgesini ziyaret etti. Sertaslan’a ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve Belediye Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti.

Balık pazarının tarihi dokusuna sahip çıkacağız.

Sertaslan Balıkpazarı’nın Gemlik’in en eski mahallelerinden biri olduğunu ve tarihi birçok eser barındırdığını ifade ederken, “Balıkpazarı tarihi evleri teker teker yok oluyor. Bu evler sadece ev değil, tarihi bir eser değeri de taşıyor. Biz bu evlerin yenilenerek tekrar eski ihtişamına kavuşmasını istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmalar yaparak, Balık pazarını eski kimliğine kavuşturacağız” dedi.

“Balık geri gelecek”

Balıkpazarının eski kimliğine kavuşturma çalışmalarının bir adımının da balık olduğunu ifade eden Sertaslan, “Balık; Balık pazarı’na geri gelecek. Bizler bunun için çalışmalar yapıyoruz. Proje önerilerimiz balık pazarı tarafından benimsendi. Balık pazarı’nın sahile çıkış alanında oluşturacağımız taze balık satış ve pişirme noktası sayesinde Gemlikli sahilden geçerken taze balığını da buradan ucuz şekilde temin edebilecek. Ayrıca eski fıskiyeleri taşıyıcı kolon olarak kullanıp amatör balıkçılarımız için balık tutma iskelesi yapacağız. Balık pazarı eskiden olduğu gibi balığın merkezi olacak” diye konuştu.

“Denizden faydalanacağız”

Gemliklinin denize özellikle son yıllarda sırtını döndüğünü ve bunu tam tersine çevireceklerini ifade eden Sertaslan, “Gemlik’te deniz ulaşımının tekrar faaliyete geçireceğiz. Gemlik Körfeziyle ilgili elimizde çalışmalar var. Nereye resif atabileceğimizi, neresinin dalış merkezi olabileceğini, gemi çapa tarama sahaları gibi birçok bilgi mevcut, biz bilimsel çalışmalarının ışığında çalışarak vatandaşlarımızın denizi ulaşım, yüzme, manzara gibi birçok konudan denizden faydalanmasını sağlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı

(Son Güncelleme: 25 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir