Büyük Gemlik Buluşmasında Tuğba Yurt Rüzgârı

Büyük Gemlik Buluşmasında Tuğba Yurt Rüzgârı

Uğurlu Gelecek Büyük Gemlik Buluşması, ünlü sanatçı Tuğba Yurt’un Gemlik Konseri ile yapıldı. Nilüfer Halk Dansları Topluluğunun da muazzam koreografisine yer verilen programda, Bursa Mehteran Takımı ve Bando 16 da sahne aldı.

Tüm Kültürler Bir Arada

Programda en çok dikkat çeken ayrıntılardan biri de, Nilüfer Halk Dansları Topluluğunun sahnesi oldu. Sema gösterisi ile başlayan topluluk, Türkiye’nin farklı yörelerinden oluşan folklorik danslarla sahne alırken, tüm yörelerin sonunda Bursa Kılıç Kalkan gösterisi de, geceye renk kattı.

Sertaslan; Böyle Büyük Kalabalığı Özlemişiz 

Gecede konuşan Mehmet Uğur Sertaslan; ”Gemlik uzun zamandır böyle bir kalabalık görmedi. Coşkunuz ve güveniniz için teşekkür ederim. Gemlik’in sosyal ve kültürel etkinliklere de ihtiyacı var. Bunu bizlere bir kere daha göstermiş oldunuz. Yedinden yetmişe her kesimi bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Birlikte Daha Güçlüyüz

Biz beraber çok güçlüyüz. Gemlik’te yaşayan Laz’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Mübadili, Roman’ı Kürdü, Türkü hepimiz buradayız. Kimimiz savaştan kaçıp geldik, kimimiz tarihin en büyük savaşı olan ekmek kavgasına geldik. Kimimiz sürgün edildik. Kimimiz ise insanlık dışı bir yöntemle değiş tokuş edildik. Gemlik hepimize kucak açtı. Bu memleketten ayrıldıktan üç gün sonra özlüyoruz burayı, burnumuzda tütüyor. Bizim en büyük projemiz insanlarımızı birbiri ile barıştırarak. Hep beraber kardeşçe yaşayacağı bir Gemlik.

Önümüzde 31 Mart seçimleri var. Bir hafta sonra sandık başında olacaksınız. Gemlik için en iyisini seçeceğinizi ve sizlerin sabah evinden çıktıktan sonra yürüyeceği kaldırımın renginden, bineceğiniz otobüse karar verecek birisini seçeceksiniz. ‘Ceketimizi koysak seçilir’ diyenlere, Gemlik’in hak edeni seçtiğini göstererek cevap vereceğiz” dedi.

Yurt; Memleketimde Sahne Alıyorum 

Sertaslan’ın konuşması sonrasında Türkiye’nin tüm illerini sembol eden flamalar konser alanında gezdirilirken sahneye çıkan sanatçı Tuğba Yurt Gemlikli olarak Gemlik’te sahne almanın kendisi adına önemli bir mutluluk olduğunu ifade etti. Yurt konseri ilerleyen saatlere kadar coşku ile devam etti.

(Son Güncelleme: 25 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir