Sertaslan, “Çiftçi Belediye zeytinin kurtuluşu olacak”

Sertaslan, “Çiftçi Belediye zeytinin kurtuluşu olacak”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Zeytin Hali’ni ziyaret etti. Ziyarette zeytinle ilgili proje olarak çiftçi belediyeyi geliştirdiklerini ifade ederken, zeytini de çağa uygun olarak pazarlayacaklarını da belirtti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan zeytin halini ziyaret etti. Sertaslan’a ilçe başkanı Cemil Acar ve Belediye Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti

“Zeytinin kalbi artık Gemlik’te atmıyor”

Zeytin işleme merkezlerinin Orhangazi gibi ilçelere gittiğini ya da tüccarın Akhisar’a gittiğini belirten Sertaslan, “Zeytin üreticisinin yanı sıra tüccarında vazgeçilmez pazarını Gemlik yapmalıyız. Bugün zeytin haline geldik ama satışlar durgun, zeytin hal’ine yapılacak revizyonlar ve çiftçi belediyenin imkanlarıyla Gemlik zeytinin kalbinin attığı yer olacak” diye konuştu.

“Zeytinde kalkınmayı hedeflemeliyiz”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan zeytinin özellikle son yıllarda çöküş haline geçtiğini ifade ederken, çağa uygun yollardan pazarlanamadığına da dikkat çekti. Çiftçi Belediye kavramıyla Gemlik’i tanıştıracaklarının altını çizen Sertaslan, “Gemlik zeytinini tekrar eski günlerine kavuşturacağız. Zeytinde kalkınmayı hedeflemeliyiz” dedi.

“Zeytinde Ar-Ge faaliyetlerini arttırmalıyız”

Zeytin bakımında halen eski yöntemlerin uygulandığını bunun artık güncellenerek daha profesyonel çalışmaların gerçekleşmesi gerektiğini belirten Sertaslan, “Zeytin toprak tahlili ve ilaç – gübre tahlili yapacak laboratuvarımız yok, çiftçi belediye işin sadece zeytin bakım kısmıyla değil, ar – ge faaliyetlerinde de yeni bir vizyon yaratacak. Artık tüm dünyada gerçekleştiği gibi biz de profesyonel tarıma ve bilimsel alt yapıya kavuşmamız gerekir. Zeytinin önceliği budur” diye konuştu.

“Lisanslı depoculukla Gemlik’i tanıştıracağız”

Lisanslı depoculuğun ve bunun getirdiği teknolojik altyapının önemine de değinen Sertaslan, “Lisanslı depoculukta hibe sistemi var. Bu depolar dünyanın dört bir yanından takip edilerek alışveriş yapılabiliyor. Türkiye’nin ise lisanslı depoculukta sadece %46 kotası var. Devletin bunun için verdiği hibeler var. Gemlik’te hep tarımın profesyonelleşmesinden bahsediyoruz. Biz bunun için çalışmalar yapıp lisanslı depoculukla Gemlik’i tanıştıracağız” dedi.

 

 

 

(Son Güncelleme: 18 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir