Gesyad ve Sevgi Evlerinden İstiklal Marşı Programı

Gesyad ve Sevgi Evlerinden İstiklal Marşı Programı

Gesyad ve Sevgi Evlerinden İstiklal Marşı Programı

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği, sevgi evlerindeki çocuklarla yaptıkları etkinliklere bir yenisini daha ekledi. İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü için hazırlanan koroyla sahne alan çocukların, farklı etkinliklerde de sahne alacağı belirtildi.

Konu ile alakalı GESYAD’dan yapılan açıklama şu şekilde; ”12 Mart 1921 İstiklal marşımızın TBMM de kabul edildiği gün. On kıtalık ve her satırı müthiş duygular ile yazılmış İstiklal Marşı bir ulusun birlik beraberlik ve tam bir kenetlenmeye yedi düvel-i dize getirişinin hikayesidir aslında.Biz de Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği olarak bu anlamlı günde Gemlik de bulunan sevgi evlerindeki on altı çocuğumuzu Çanakkale türküleri ile hazırladık.İlk çalışmalara Erol Akbaş hocamızla başladık.Daha sonraki çalışmaları Erol hocamızın sağlık sorunları nedeni ile Aslan Akdağ hocamız yaptırdı.6-13 arası on altı çocuğumuz koro halinde söyledikleri türküleriyle 12 Mart Salı günü saat 20:00 de Bursa Tayyare Kültür Merkezinde sahne aldılar.

Bağlaması ile Aslan Akdağ hoca ve Neyi ile Emre hocaların eşikleri ile çocuklarımız görülmeğe değer bir performans sergilediler.Çocuklarımız sahnedeyken koronun arkasında Çanakkale zaferi ile ilgili hazırladığımız slayt gösterimi de devam ediyordu.Sunum için Gemlik eski Ülkü ocakları başkanı Ali Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. Erol Akbaş, Aslan Akdağ,Emre hocalara ve Gemlik Sevgi evleri Müdürü Sadettin bey’e çok teşekkür ederiz.

Özel bir teşekkürümüz var. Bu teşekkürü başta mesai saatleri dışında bile koşturan, çocukları evde çalışmaya yönlendiren hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan Ayşe Katımoğulu’na ve onun özelinde tüm annelere ediyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

(Son Güncelleme: 18 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir