SERTASLAN, “OVANIN İMARINI SEÇİM MALZEMESİ YAPMAYACAĞIZ”

SERTASLAN, “OVANIN İMARINI SEÇİM MALZEMESİ YAPMAYACAĞIZ”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Giresunlular Derneğini ziyaret etti. Ziyarette kendilerine gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederken, “seçimi kazandığımızı zaten biliyorduk bugün tescilledik” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe Başkanı Cemil Acar ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte Gemlik Giresunlular Derneği’ni ziyaret etti.

Altaca, “Sertaslan’a güveniyoruz”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’da kısa bir konuşma yaptı. Altaca konuşmasında CHP’li belediyelerin gelişmişlik indeksinde Türkiye’nin en iyisi olduğunu ifade ederken, hizmet için de ayrım yapmadıklarını ifade etti.

“Gemlik hepimize kucak açtı”

Gemlik’in Türkiye’nin en eşsiz coğrafyalarından biri olduğunu ifade eden Sertaslan, Gemlik’in her vatandaşa kucak açtığını belirtirken Gemlik’te yaşayan herkesin bu şehre biraz borçlu olduğunu da ifade etti. Sertaslan konuşmasının devamında, “Bizler Gemlik’e borçluyuz. Bizleri âmâsız, fakatsız ve lakinsiz kabul etti. Savaştan kaçtık buraya geldik eyvallah dedi. Yunanistan’da mübadele oldu oradan gemilere binip zorlu şartlarda Gemlik’e geldiler. Sürgün edildiler Gemlik’e, tarihin en eski kavgası olan ekmek kavgası için geldik buraya, terör belasından kalkıp geldik buraya bir ve beraber olduk. Hepimiz farklı bölgelerden gelmemize rağmen bu şehirden iki gün ayrılınca Gemlik’i özlüyoruz. Gemlik böyle bir yerdir. Bizim bu kentte ve kentte yaşayanlara borcumuz var. Şimdi o borcu ödemek için Gemlik’e Belediye Başkan Adayı olduk” dedi.

“Bizleri ayrıştıranlara izin vermeyin”

Dünyanın en kolay politika biçiminin böl, parçala ve yok et tarzı politika olduğunu ve bunun Türk tarihinde zararları çokça gördüklerini ifade eden Sertaslan, “Gemlik’te 110 bin vatandaşımız hep beraber kardeşçe yaşıyoruz. Bizleri Türk – Kürt, Alevi – Sunni, Sağcı – Solcu gibi nedenlerle bizlerin ayrıştırmalarına izin vermeyin. Osmanlı’nın imparatorluk olmasının sebebi beylikleri birleştirmesiydi.  Bu coğrafyada hep beraber kardeşçe yaşıyoruz. Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek tok oluruz. Bizlerde belediye hizmetlerimizi kişileri ayırmadan ve kayırmadan 110 bin vatandaşımıza hizmet edecek şekilde yapacağız” dedi.

“KHK en çok sizleri etkiledi”

Gemlik’te yaşayan Giresunlular’ın çoğunun ekmek yediği sektörün inşaat olduğunu ifade eden Sertaslan son çıkan KHK’nın Gemlik’teki inşaat sektörünü bitme noktasına getirdiğini ifade ederken yaklaşan ekonomik krizin ise sektörün tamamen durdurduğunu belirtti. Sertaslan konuşmasının devamında, “20 yıllık siyasi yaşantım var. Yaklaşık bir yıldan beridir seçim çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Gemlik’i gözlemleme şansımız oldu. En çok insanın oturduğu kahveler bu bölgede dört aydan beri işe gidemeyen usta var. Gemlik’te inşaat sektörü için gerekli adımları atarak, tekrar sektörü canlandırmak için çalışmalar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Gemlik’in sorunlarını tespit ederek proje önerilerimiz hazırladık”

Sertaslan Gemlik’in yıllardan beridir bir sürü sorunu biriktiğini ifade ederken, “Tamamı Gemlik’te ikamet eden vatandaşlarla oluşan proje ekibimiz Gemlik’in ulaşım sorunundan, zeytinlerin bakım sorunlarına çare olacak proje önerilerini hazırladık. Gemlik’in sorunlarını ortak istişare ile çözebiliriz. Bizlerin de projelere, öneri dememizin sebebi budur. Ne yaparsak o bölgede oturan vatandaşın fikrini alarak yapacağız. Gemlik’te yaşayan vatandaşlarımızın fikirlerini önemsiyoruz” diye konuştu.

“Ovanın imarını seçim malzemesi için kullanıyorlar”

Ovada gözüken tarım arazilerinin artık tarımsal niteliğini yitirdiğini ama yıllardan beridir plan yapılamadığı bunu yapacak iradenin kendilerinde bulunduğunu ifade eden Sertaslan, “Ovada yıllardan beridir bir imar sorunu mevcut; Vatandaş evine doğalgaz bağlatamıyor. Seçimlere üç ay kala imarla ilgili sözleri ortaya atıp bu konuyu seçim malzemesi yapmaya çalışıyorlar. Daha önce belirttiğim gibi ovadaki vatandaşlarımızın imar planı sorunu çözmek için özellikle bu plana görüş veren kurumlarla gerekli görüşmeleri yaparak bu konunun da samimi olarak çözümünü sağlamak için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Sertaslan ardından gelen soruları cevapladı.

Program sonunda Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, telefonla bağlanarak hemşerilerine kısa bir konuşma gerçekleştirdi

 

(Son Güncelleme: 12 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir