Uğurlu Gelecek'ten Kadın Buluşması

Uğurlu Gelecek’ten Kadın Buluşması

   Uğurlu Gelecek’ten Kadın Buluşması

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan’ın organize ettiği Uğurlu Gelecek Kadın Buluşması, Gemlik Pırıltı Düğün Salonunda yapıldı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce’nin de katıldığı program, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve önceki dönem CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de iştirak etti.

Tamamen kadınlara ait toplantıda dolu bir salona yapılan programın sunuculuğunu CHP İlçe Yöneticisi Gülru Gencer üstlenirken, açılış konuşmasını da CHP İlçe Başkanı Cemil Acar yaptı. Ardından Kadın Kolları Başkanı Mehtap Ünlü, kadınlar günü ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

KAYIŞOĞLU; KADINLAR İÇİN DE UĞURLU GELECEK

Programda söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoplu; ”Kadınlar, kadın dostu bir Gemlik istiyor. Gemlik’e bir çok defa kadın cinayetlerini protestoya geldik. Biz istiyoruz ki, kadınlarımız emeklerinin karşılığını belediyelerin desteklediği pazarlarda satabilsin. Kadınlarımı, evde bakmak zorunda oldukları çocukları, engellileri ve yaşlıları belediyelerin yaptırdığı tesislere emanet etsin istiyoruz. Kadınlar için de uğurlu gelecek” dedi.

SERTASLAN; BİZLER HZ. MUHAMMED’İN ÜMMETİ DEĞİM MİYİZ? BÖYLE KÜFRETMEK NEDEN?

Ardından söz alan CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan ise; ”Muharrem İnce’den önce konuşmak, Gemlik Belediyesini yönetmekten zor. 21 gün sonra bir seçim yapacaksınız. Ak Parti’ye oy verdiniz diye, Sayın Cumhurbaşkanımızı Gemlik’e belediye başkanı yapmayacaksınız. Bize verirseniz de genel başkanımız Kılıçdaroğlu olmayacak. Bize verirseniz ben olacağım, Ak Parti’ye verirseniz Berkay kardeşimiz olacak. Saadet’e verirseniz Adnan Bıyıklı, Büyük Birlik’e veriseniz Hacı Ömer Yavuz, Vatan Partisine verirseniz Canan Bölük olacak. Zillet kelimesinin karşılığı aşağılık demek. Bu kardeşinizi böyle işler yaparken gördünüz mü? Biz hiç birimiz zillet olmadık. Bizler Hz. Muhammed’in ümmeti değil miyiz? Böyle küfretmek neden?

Sizlerin vereceği karar şudur; Vatandaşlarımız kuyruklarda sıra mı beklesin, yoksa halk marketten alışveriş mi yapsın? Bunlar sosyal yardımı, aynı teyzeye 20 paket makarna verip resim çekinmek sanıyor. Ya onurlu şekilde marketten alışveriş yapacaklar, ya da teneke kutuları ile fotoğraf çekinecekler.

AYRIŞTIRAN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BELEDİYE OLACAĞIZ

Bu ayrıştıran lisandan uzaklaştıracağız. Barıştıran belediye olacağız, ayrıştıran belediye değil. Kadının sosyal hayatta ve iş hayatında yer almasını mı, yoksa kaderine razı olmasını mı seçeceksiniz? Güzel kaldırımda mı? Çamurlu yolda mı yürüyeceksiniz? Çocuklarımıza işsizliği çözecek belediye yapacağız. Sizler de bunu tercih edeceksiniz. Uyuşturucu madde batağından kurtulsun diye çalışacağız ya da, müptela olacak. Tercihi siz yapacaksınız. Diyorlar ki, biz koyarız birini aday diye, ya çeketini atsa kazanırız diyenlere oy vereceksiniz, ya da bu konuşmayı yapmak için 20 yıl çalışanlara oy vereceksiniz. Tüm Türk devletleri birlik olunca kazandı, ne zaman içinde ayrıştı kaybetti. Açık veya kapalı diye ayrışmayın. Küs olduğunu, komşularınızla barışın.

HEM GEMLİK’İN HEM GÖNÜLLERİN BAŞKANI OLACAĞIM

Ya benden olan benimdir diyenle, ta da herkesi sahiplenen başkanla yönetilecek Gemlik. Bunun tercihini yapacaksınız. Size bunların inançları bile yok. Ben göreve geldim diye beka problemi yaşanacaksa, ben görevde durmam. Kimseyi kandırmaya gerek yok. Ben hem Gemlik’in, hem de gönüllerimizin belediye başkanı olacağım” şeklinde konuştu.

İNCE; EN SON BÖYLE KALABALIĞI GİRESUN’DA GÖRMÜŞTÜM

Son olarak söz alan Muharrem İnce ise; ” kuyruk, varlık kuyruğu olur mu? Bence yalanlar var. Normal yalanlar, kuyruklu yalanlar. Türkiye de başbakanlık yapan, cumhurbaşkanlığı yapan kimsenin aklına beka seçimi gelmedi. Mahkemelere yargıç atayacak adamı seçmeyeceğiz. Türkiye de beka sorunu var dersen, yabancı ve yerli yatırımcı ülkeye yatırım yapar mı? Memlekette beka sorunu varsa, 16 yıldır sen yönetiyorsun, sorunu yaratan sensin.

Gemlik’e omurgalı bir adama destek vermek için geldim. Buradaki coşkuyu ve ilgiyi görünce de duygulandım. Bu iş olmuş. En son Giresun merkezde böyle kalabalık gördüm, bir de burada. 31 Mart Gemlik’e uğurlu gelecek” dedi.

(Son Güncelleme: 10 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir