CHP’li Ünlü; “Kadınlar eşitsizliklere karşı mücadeleye devam edecek”

CHP’li Ünlü; “Kadınlar eşitsizliklere karşı mücadeleye devam edecek”

CHP’li Ünlü; “Kadınlar eşitsizliklere karşı mücadeleye devam edecek”

CHP Gemlik Kadın Kolu Başkanı Mehtap Ünlü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamasında 8 Mart’ın eğlence programları ile özünden koparıldığını söyleyen Ünlü, kadın ve erkek arasındaki eşitsizlik ile kadına karşı zulme demokrasi ve adaletle mücadele etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Ünlü şöyle konuştu;

“Bu gün kadınlar günü olarak bildiğimiz ve kimi zaman televizyonlarda şarkılı türkülü eğlencelerle kutlanan 8 Mart’ın öyküsü aslında bildiğimizden çok farklıdır.

8 Mart 1857’de Amerika’da ağır çalışma koşullarını protesto etmek için direnişe geçen dokuma işçisi kadınların 129’unun çıkan çatışma ve yangında yaşamını yitirmesiyle başlayan sürecin ardından 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart’ı “Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü” olarak ilan etmiştir.

Kadınlar hayatımızın her yerindedir. Kadın öğretmendir, mühendistir, esnaftır, doktordur, çiftçidir, avukattır, askerdir, polistir, annedir. Özellikle Türk kadınının Kurtuluş Mücadelesindeki yeri tartışılmazdır. Cumhuriyet ile birlikte hayatın her alanında Türk Kadını yerini almıştır.

Kadının çilesi tüm bunlara rağmen bitmez. Dünden bugüne pek çok hak kazanıldıysa da halen şiddete maruz kalan kadınlarımız ne yazık ki vardır.

Aile yaşamında ve çalışma hayatında kadının konumuna bakıldığında koşulların hiç de eşitlikçi olmadığı görülüyor. Anayasa da “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, dini, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun önünde eşittir.” İfadesi bulunmasına karşın yasal düzenlemeler yeterli değildir.

Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

Toplumun kalkınabilmesi ve ilerleyebilmesi için kadın erkek demeden hepsinin eğitim ve öğretim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız.

İnsan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakların, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması son derece önemlidir.

Bizler CHP Kadın Kolları olarak toplumsal cinsiyet adaletini tesis etmede gerekli kavramsal çerçevenin oluşturulması; sosyal, politik ve hukuksal düzenlemelerin geliştirilmesi ve zihniyet değişiminin gerçekleştirilmesi için her tür çabayı göstermeye devam edeceğiz.

İlçemizde şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlarımızı rahmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik şiddet ve benzeri, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz, toplumsal huzurun tesis edildiği günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir