Gemlik’te Aile Eğitimi Semineri

Gemlik’te Aile Eğitimi Semineri

Gemlik Belediyesi ile Gemlik Sosyal Hizmet Müdürlüğü işbirliği ile evlenen ve evliliğe hazırlanan çiftlere yönelik Evlilik Öncesi Eğitim ve Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri konularının anlatıldığı “Aile Eğitimi Programı” seminerleri devam ediyor.

Bu kapsamda Gemlik Belediyesinin ev sahipliğinde evlendirme dairesinde organize edilen eğitim semineri Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Arzu Öz ‘ün sunum ve anlatımlarıyla gerçekleşti.

Seminerde evliliğe hazırlanan ve yeni evlenen çiftlere yönelik bir konuşma yapan Arzu Öz, Türkiye’deki sosyal sorunların tespiti ve çözümüyle ailenin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının arttırılması gibi konulara değinerek, sosyal problemlerin çözümünde de koruyucu ve önleyici hizmetlerin önemine vurgu yaptı. Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur, kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması, bu kararı bilinçli olarak verilmesi gerektiğini kaydeden Öz, “Eş seçimi rastgele bir süreç değildir. Eş seçimi kararında ilk adım kişinin kendi kişilik özelliklerini tanıması ve farkında olmasıdır. Karşısındaki kişinin kişilik özelliklerini tanımak da ikinci adım olmalıdır. Evlenme kararı alınmadan önce adaylar her anlamda birbirleri için uygun olup olmadıklarını anlamalıdırlar. Unutmayın, hayatta herkes için uygun bir eş vardır. Herkes sevmeye ve sevilmeye layıktır” diye konuştu.

Seminer interaktif konuşmalar ve soru-cevap kısmıyla son buldu.

 

(Son Güncelleme: 6 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir