Sertaslan, “İstihdama yönelik adımlar atmayı planlıyoruz”

Sertaslan, “İstihdama yönelik adımlar atmayı planlıyoruz”

Sertaslan, “İstihdama yönelik adımlar atmayı planlıyoruz”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısına konuk oldu. İstihdam konusunda fikirlerini anlatan Sertaslan, Gemlik’te serbest bölge yakınına iş garantili bir endüstri meslek lisesinin çalışmalarını da sanayiciyle ortak yapacaklarını ifade etti.

Ziyarette projelerini meclis üyelerine aktaran Sertaslan, “Bizim Gemlik’e borcumuz var. Bunu ödememiz gerekiyor. Bu proje önerilerini gerçekleştirirsek Gemlik marka kent kimliğine kavuşarak geleceğe hazırlanır” dedi.

Ziyarette ilk önce Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım konuştu. Yıldırım konuşmasında tüm adaylara başarılar diledi.

“Serbest bölgenin içinde bir endüstri meslek lisesi kurmalıyız”

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’e çağın gerektirdiği bir endüstri meslek lisesinin kurulmasını önemine değinerek başladığı konuşmasında, ihtiyaca uygun ara elemanın yetişmesinin altını çizdi Sertaslan konuşmasının devamında, “Gemlik’te acilen sanayinin ihtiyacı olan elemanı yetiştirecek bir endüstri meslek lisesine ihtiyacımız var. Göreve geldiğimizde bu konu önceliklerimizin arasında, on fabrika servisinin sekizi Bursa’ya gidiyor. Sanayimizin ihtiyacı olan ara elemanı Gemlik’te yetiştirebiliriz. Böyle bir projeye eminim ki çoğu fabrikalarımız destek verecektir” dedi.

“Fabrikaların insan kaynakları birimiyle bir araya geleceğiz”

Gemlik’te bulunan fabrikaların insan kaynakları bölümündeki elemanlarıyla bir araya gelerek istihdam için ortak çalışmaların da yapılacağını ifade eden Sertaslan, “Gemlik’te toplam 126 tane fabrika var. Bu fabrikalar istihdam için önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bizde istihdama yönelik projelerimi fabrikalarımızın ve limanlarımızın insan kaynakları yetkilileriyle bir araya gelerek çözeceğiz. Bu kadar fabrikanın olduğu yerde, işsizlik sayısı fazlaysa belediyenin buna yönelik çalışmalar yapması gerek” diye konuştu.

“Projelerimize odalarımız da destek verecektir”

İstihdama yönelik projelerde kendilerine en çok desteğin sivil toplum kuruluşları ve odalardan geleceğini belirten Sertaslan, “Gemlik için birçok proje önerilerimiz mevcut, biz de buna yönelik çalışmalar yaptık. Meclis kadromuz Gemlik’in bir mozaiğini oluşturuyor. Biz de göreve geldiğimizde yapacağımız projelere odalarımız destek verecektir. Gemlik için en iyisini yapmak istiyoruz bunu ancak ortak istişare ile yapabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Sertaslan’a Gemlik ile ilgili hazırladıkları raporu sundu. Ziyaret CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan’ın soruları cevaplamasıyla sona erdi.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir