Sertaslan, “Erdoğan o stada Celal Bayar’ın isminin verilmesini isterdi”

Sertaslan, “Erdoğan o stada Celal Bayar’ın isminin verilmesini isterdi”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Umurbey’de bulunan; Muhtar adayları, Zeytin Kooperatifi, Umurspor ve Avcılar derneği temsilcileriyle buluştu.

Umurbey’in eski günlerine kavuşması için zeytin konusunun önemine de değinen Sertaslan, Çiftçi Belediyenin bu işin lokomotifi olacağını da ifade etti. Stadyum konusunda gelen tepkilere de cevap veren Sertaslan, “Yaptım oldu zihniyeti burada da kendini gösterdi. Ben eminim ki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan haberi yoktur. Eğer olsaydı buna tepki gösterir ve oraya Celal Bayar’ın isminin verilmesini isterdi” dedi.

“Zeytini tekrar eski günlerine kavuşturacağız”

Zeytinin son yıllarda artan girdi maliyetleri ile zeytin üreticisinin zor durumda kaldığını ve bunun sürdürebilir olmadığını ifade eden Sertaslan, zeytincinin kalkınmasının ancak belediye desteği ile olacağını belirtti. Sertaslan konuşmasının devamında: “Çiftçi Belediye olarak zeytinin üretim ayağında da olacağız. Gemlik Belediyesi olarak oluşturacağımız zeytin markasını tüm Türkiye’ye ve dünyaya pazarlayacağız. Belediyemiz bu konuda da öncü olacak” dedi.

“Umurbey’in tanıtımı iyi yapılmadı”

Umurbey’in tanıtımının iyi yapılmadığını belirten Sertaslan, Umurbey’in tarihi ve kültürel olarak birçok değere ev sahipliği yaptığını ve bunun Türkiye’ye iyi anlatılmadığını ifade etti, Süley’man Demirel’in köyünü herkesin bildiğini de belirtirken Umurbey’i Türkiye’ye tanıtılması gerektiğinin altını çizdi. Sertaslan konuşmasının devamında, “Umurbey’de tarihi evleri restorasyonlarını gerçekleştirerek Umurbey’i yeni bir yüze kavuşturacağız. Hanımeli sokağı gibi projelerimizle kadınlarımızın kendi evlerinde yaptıkları el işi gibi çalışmalarını oralarda satmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Umurbey’in kültürel önemine de değinen Sertaslan, “Umurbeyimizde evlerinden, yemeklerine kadar kültürel bir miras var. Umurbey’in yeni bir Cumalıkızık olmamasın önündeki tek engel yönetim engelidir. 31 Mart’tan sonra göreve geldiğimizde Umurbey’e yatırım yaparak bilinirliğini artıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir