BELEDİYE PERSONELİNE “AİLE EĞİTİMİ SEMİNERİ”

BELEDİYE PERSONELİNE “AİLE EĞİTİMİ SEMİNERİ”

Gemlik Belediyesi ile Gemlik Sosyal Hizmet Müdürlüğü işbirliği ile belediye personeline yönelik Evlilik Öncesi Eğitim, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri ve Madde Bağımlılığı konularının anlatıldığı “Aile Eğitimi Programı” semineri düzenlendi.

Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Gemlik Sosyal Hizmet Müdürü Yaşar Yaray, birim müdürleri ve belediye personellerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Seminerde evliliğe hazırlanan ve evli çiftlere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, mutlu ve güçlü temeller üzerine kurulan bir ailenin geleceğin teminatı olduğuna vurgu yaparak, bu hususta Gemlik Belediyesi olarak evliliğe hazırlanan ve yeni evli çiftlere her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ardından söz alan Sosyal Hizmet Müdürlüğünde görevli Çocuk Gelişim Uzmanı Nurcan Baltacı Özarslan ise, Sosyal problemlerin çözümünde koruyucu ve önleyici hizmetlerin önemine değindi. Türkiye’deki sosyal sorunların tespiti ve çözümüyle ailenin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının arttırılmasına yönelikte bilgiler aktaran Özarslan, aile içi iletişimin sağlıklı işleyebilmesi için de belediye personeli ile interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

Son olarak kürsüye çıkan Uzman Sosyolog Arzu Öz de, madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma yollarını konu alan konuşmasıyla sağlıklı bireyler olarak madde bağımlılığından korunmanın tek yolunun hiç başlamamak olduğuna dikkat çekti.

Yaklaşık iki saat süren eğitim semineri soru-cevap bölümüyle son buldu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir