Ülkü Ocakları Çakıroğlu’na yapılana tepki verdi

Ülkü Ocakları Çakıroğlu’na yapılana tepki verdi

Gemlik’teGemlik Anadolu Lisesinde meydana gelen olayda, Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile alakalı programın duyurusunun okul duvarına asılması sonrasında başlayan olay tepkilere neden oldu.

Öğrencinin okuldaki afişleri asması sonrasında nöbetçi öğretmenin afişi yerinden sökmesi ve afişleri yırtması fitili ateşleyen etken oldu. İzinsiz asılan afişlerde afişin sökülerek yönetime teslim edilmesi gerekirken yırtması sonrasında Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar, Başkanvekili Mehmet Bozkurt ve yöneticileri Okula giderek Çakıroğlu’nun resmini astı ve başında nöbet tuttular.

Ülkü Ocakları Duyarlılığıyla Dikkat Çekiyor

Önceki dönemlerde andımızın kaldırılması sonrasında Üniversite önünde toplanarak andımızı okuyan Ülkü Ocaklılar, Gemlik’te farklı bir okulda Atatürk büstünün kaldırılması sonrasında da tepkilerini dile getirerek okula Atatürk portresi götürmüşlerdi.

Son olarak yaşanan konu ile alakalı değerlendirme yapan Ülkü Ocakları yönetimi; ”Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile alakalı yaşanan olayda, öğrencimiz izin almak için müdür odasına gittiğinde idareciyi bulamamış ve bildirileri asmıştır. Resimlerin izin alınarak tekrar asılması gereken sürece kadar bir itirazımız yoktur. Okulda uzun yıllardır öğretmenlik yapan bir ismin, sınırını aşarak şehidimizin fotoğrafının bulunduğu bildiriyi yırtması ise sabırları taşıran noktadır.

Biz Ülkü Ocaklılar için şehitlerimizin yeri her zaman ayrıdır. Bu nedenle böyle bir tutumu asla kabul edemeyiz. Okul yönetimi ile yaptığımız görüşmede, kendilerinin de yırtılmaması gerektiğini vurgulamasından bizler de memnun olduk. Ardından Şehit Çakıroğlu’nun fotoğrafını okul girişine gün boyunca asarak başında nöbet tuttuk. Bizler konunun takipçisi olacağız. Böyle haddini aşan bir davranış ile alakalı da soruşturma başlatılacağına inanıyoruz” dediler.

Öte yandan Gemlik Ülkü Ocakları başkanı İsmail Baydar yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

“20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde terör örgütü yandaşları tarafından kahpece şehit edilen Ülküdaşımız, teşkilat başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Bugün Gemlik Ülkü Ocakları Orta öğretim Teşkilatımızdaki Gençlerimiz Tarafından Gemlik te Bulunan bir okulumuzun, Okul panosuna resmi Asılmak istenilmiş Lakin Yıllarını eğiteme adamış, şehit çocuklarını, okutan, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, Bu ülkenin ekmeğini, suyunu içen vergisiyle maaşını alan  bir eğitimci şahıs tarafından suistimal edilerek usulüne uygun olmayan , hatsiz ,  ahlak dışı bir şekilde  ve bir eğitimcinin; eğitimsiz birisini eğitilerek yapması gerekecek şekilde yapması gereken hareketi malum eğitimci şahıs yapıp, indirmiştir… Şunu Açık ve net belirtelim Dalımızı Kıranın ağa çını yerinden sökeriz…

Okulların ,Üniversitelerin  terör örgütlerinin yuvası haline gelmesine engel olmak , çocuklarımızı muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak yerine, Türk Milliyetçisi ve Ülkücü öğrencileri sindirmeyi kendisine amaç edinmiş şahsı ve şahısları  kınıyoruz.

Bu şerefli mücadeleyi yıllarca “karşıt görüş” kavgası şeklinde lanse eden ve okulların ,üniversitelerin, dolayısıyla memleketimizin içinde bulunduğu tehlikeyi gözlerden kaçırmayı amaçlayan, olayın vahametinin algılanmasını engelleyip meseleyi basitleştirmeye çalışan birtakım unsurlar olabilir şunu açık ve net şekilde belirteyim. Konunun takipçisi olacağız. Ve idari olarak gereken yapılana kadar da gözlerimiz üzerlerinde olacak.

Kimse Ülkücüleri oyalama gayretinde  olmasın, kimse sabrımızı sınamasın, dün Gemlik’te  x okulumuzdan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Resmini indirenleri de, Andımız İçin İlk tepkiyi Gemlik te veren stk ları da, unutmadık unutursak kanımız kurur.

Okullardaki, Üniversitelerdeki bölücü yapılanmaların faaliyetlerine karşı demokratik tepkilerini gösteren Türk Milliyetçisi, Ülkücü öğrencilerin susturulmaya çalışıldığı, çeşitli disiplin cezalarına maruz bırakıldığı ve hatta öğrenim hayatlarına son verilmesi yönünde okullardan,  üniversiteler tarafından kararlar alındığını duymaktayız.

Dünyanın en büyük gençlik hareketi olan Ülkü Ocaklarının,  Gemlik İlçe Başkanlığı olarak ihtar ediyoruz Uyarıyoruz; adını dahi anmak istemediğimiz o zatın gereken Cezasının Amirleri tarafından verilmesi boyunlarının borcudur Gereğinin yapılmasını beklemekteyiz .

Akifin dediği gibi ’Yumuşak başlı isek sanma uysal koyunuz, kesilir ama çekmeye gelmez boynumuz’

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

1 yorum

  1. Yaw lisenin nesine pankart asiyorsunuz.Çocuklari okumaya gönderiyoruz oraya.Bence sizler öğrencilerin eğitimlerini suistimal ediyorsunuz.Şehite herkesin saygisi var ama 15 yaşinda çocuklarin okuduğu lise duvari yeri değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir