Sertaslan, “üst akıl Gemlik’in turizm merkezi olmasını istemiyor”

Sertaslan, “üst akıl Gemlik’in turizm merkezi olmasını istemiyor”

Sertaslan, “üst akıl Gemlik’in turizm merkezi olmasını istemiyor”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Eczacılar ve Eczacı Teknisyenleriyle kahvaltıda buluştu.

2011 yılında yapılan 2030 yılı Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nda Gemlik’e biçilen rolün turizm olmadığını belirten Sertaslan, Gemlik’in hem turizmi hem de sanayi ve lojistik merkezi olabileceğinin altını çizerken,  doğru planlama ve yol gösteren belediyecilik anlayışı ile bunu ancak başarılabileceğini belirtti. Bursa İl Çevre Düzeni Planı’ndaki “Gemlik geleceğe yönelik bir lojistik merkezi olurken, var olan ikinci konut alanlarının zaman içinde deprem riski halinde yenilenmesi halinde kıyı rekreasyon faaliyetleri ile bütünleşmesi beklenebilir. Ancak turizm bu bölgede öne çıkan bir faaliyet olmayacaktır” notuna da dikkat çekti.

“Gemlik’te turizm istenmiyor”

Gemlik’in Manastır Sahili’nden Narlı sahiline kadar kuzey yönlü rüzgâr almadığını ve bunun sayesinde günün her saatinde yüzülebilecek kıyılara sahip olduğunu ifade eden Sertaslan, “Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nda Gemlik turizm merkezi değil aksine lojistik merkezi olması gerektiğinin lojistik ilçemiz için önemli bir gelir kaynağı, istihdam için önemli bir merkez, biz Gemlik’te gerekli planlamayla turizm ve lojistiği aynı anda götürebilir ve iki alanda da istihdam olmasını sağlayabiliriz” diye konuştu.

“Gemlik’te turizmi canlandıracağız”

Gemlik’in bu zamana kadar denize sırtını döndüğünü ve kalkınmanın denizle alakalı olduğunu belirten Sertaslan, “36 km sahil şeridimiz var. Avrupa’nın en büyük metropolüne sadece 125 km uzaktayız. Bizler denizden en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz. Bunun için sahil ve plaj düzenlemelerinden deniz ulaşımına kadar birçok projemiz mevcut. İstiyoruz ki; yanı başımızdan geçen ve diğer şehirlere giden İstanbulluları Gemlik’in içine sokarak ekonomiye can katmasını sağlamak ve turizmle yeni istihdam alanları yaratmak. Denizden yeteri kadar faydalanamadık bu zamana kadar, proje önerilerimizi gerçekleştirince göreceksiniz yanımızdan geçen İstanbullu ilçemize girerek burada balığını yedikten sonra zeytinini alıp yoluna devam edecek hem esnafımız kalkınırken, ilçemizde marka kent olacak” dedi.

 

(Son Güncelleme: 18 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir