BİLİM VİRÜSÜ BURSA’DA BORÇELİK VE BUİKAD İLE YAYILIYOR

  BİLİM VİRÜSÜ BURSA’DA BORÇELİK VE BUİKAD İLE YAYILIYOR

Borçelik; BUİKAD ile birlikte 28 meslek liseli öğrenciyi Bilim Virüsü’nün bilimsel merak ve düşünce programıyla buluşturdu.

Bursa. Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) sponsorluğunda 9 – 10 Şubat 2019 tarihlerinde Bilim Virüsü atölyesi düzenlendi. Etkinliğe Bursa Mimar Sinan, Bursa Hürriyet, Gemlik, Orhangazi ve Bursa Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin metal, makina ve bilişim bölümlerinden 28 öğrenci katıldı.

Sıra dışı ve İlham verici bir program

Borçelik Teknik Akademi Eğitim Ofisinde gerçekleştirilen etkinliğin birinci gününde, öğrenciler Robert Kolej Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Pınar Kadıoğlu ile sorgulayıcı bir zihnin temel koşulu olan doğru soruları sorma üzerine çalışırken, Borusan ArGe’de araştırma uzmanı Selin Kanyas ise malzeme bilimini anlattı.

İkinci gün “Sayılarla Dans: Matematik” atölyesiyle başladı. Bu çalışmada öğrencilere matematiksel düşünce, problem çözme metotları, yapay zekâ ve oyun teorisi gibi konularla ilgili bilgiler verildi. “Çizginin Dışına Çıkmak” atölyesinde ise öğrenciler yeni dünya düzeninde nasıl davranmalılar ve nerede yer almalılar konularında bilgilendirildiler.

Bilim Virüsü’nün son etkinliği ise “Doğadan İlham Alan İnovasyon: Biyomimikri” atölyesi oldu. Bu çalışmada öğrenciler örümcek ağının esnekliği, deniz kabuğunun sağlamlığı ve yusufçuk böceğinin havada asılı kalabilmesi gibi doğanın ilginç özelliklerine Leonardo Da Vinci’nin eserlerinin altyapısı olan biyomimikri penceresinden baktılar.

Öğrenciler sertifika aldı

Atölye çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen bir törenle Bilim Virüsü’ne katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Atölye çalışmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Borçelik Kurumsal İletişim Yöneticisi Elif Aygül şunları söyledi:

“Ülkemizin geleceği, sorgulamayı bilen, hayata ve sorunlara bilimsel bakış açısıyla yaklaşabilen kuşakların yetişmesine bağlıdır. Borçelik olarak 25. yılımızda meslek lisesi öğrencileri ile böyle bir etkinliğe imza atmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. 28 gencimize bilim virüsü aşıladığımıza inanıyorum. Bilim Virüsü platformu çerçevesinde bu çalışmaya eğitimci olarak katılan tüm uzmanlara teşekkür ediyorum.”

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Başkanı İpek Yalçın ise “‘’BUİKAD olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair yürüttüğümüz çalışmaların hedefinde, ülkemizin; üniversiteleri ile, KOBİ’leri ile, eğitim sistemi ile, kısaca tüm ekonomisi ile çağa uyum gerekliliği var. Bu sebeple BUİKAD eğitime katkı sağlayacak birçok projede yer alıyor. Bilim Virüsü’nün de Bursa’da yayılmasını sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Borçelik ve Bilim Virüsü ekibine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bilim Virüsü Platformunun kurucusu Şule Yücebıyık, “Okullarda öğretilen fizik, matematik, kimya gibi bilgileri ders formatlarından çıkarılıp hayatla buluştuğu, ilham verdiği, merak tetiklediği bir formatta sunuyoruz. Böylece gençlere öğrenme arzusu, merak ve bilim virüsünü bulaştıracağımıza inanıyoruz. İstanbul’dan sonra Bursa’da bilim virüsünü yaymak bizim için heyecan verici.” dedi.

Bilim Virüsü nedir?

Bilim Virüsü bilimin bir düşünce ve yaşam biçimi olarak yayılmasını sağlayarak, 21’inci yüzyılın ihtiyacı olan yetkinliklere sahip genç insan kaynağını yetiştirmeyi amaçlayan bir sosyal girişimdir. Bilim Virüsü’nün ağı; iş insanları, akademisyenler, öğretmenler, girişimciler ve bilim insanlarından oluşmaktadır. Bilim Virüsü gönüllüleri, yetkinlik, bilgi, beceri ve networkları ile katkıda bulunur. Bilim Virüsü, 6 haftalık öğrenme programlarının yanısıra, atölye ve konferans gibi etkinliklerle lise öğrencilerine ulaşır.

(Son Güncelleme: 11 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir