Sigortacıların sorunları masaya yatırıldı

Sigortacıların sorunları masaya yatırıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi olan Sigorta Acenteleri yaptıkları grup toplantısında mesleki sorunlarını masaya yatırdılar.

  1. Meslek Komite Başkanı Fatih Buluk Başkanlığın da yapılan toplantıya 25 sigorta acentesinden 13’ü katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapılan Sigorta Acenteleri Komite Başkanı Fatih Buluk aynı mesleği paylaşan sigorta acenteleri olarak mesleki sorunları karşılıklı görüşerek çözmek için sık sık bir araya gelinmesi gerektiğini ancak bunun sağlanamadığını söyledi.

Mesleğin sorunları olduğuna dik kat çeken Buluk yaptığı konuşma da, bazı meslek üyelerinin toplantı ya katılmamasına karşın katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Gemlik 110 bin nüfusuna göre 25 tane sigorta acentesi herkesin geçiminin sağlanma sına yetiyor. Ancak, Gemlik’in sigorta hizmetlerinin yüzde 70’i dışarıdan yapıl maktadır. Biz, sigortacılar olarak Oda üyelerinden sigorta hizmetlerini Gemlikli sigortacılara yap tırmalarını istedik.

Bizim bir yaptırım gücümüz yok. Ancak, yaptırım gücümüzü Oda seçimlerinde kullanabiliriz.”

Sigortacılar meslek grubu başkanı İbrahim Aşan ise konuşmasında, sigortacılar olarak meslektaşlarına ve Gemlik’in sos yal yapısına neler yapabilecekleri, sık toplanamadıklarını belirterek, Sigorta firmaların komisyonları giderek düşürdüklerini belirterek, şunlar söyledi: “Bizler şube acenteliği yapan kişileriz. Sorunlarımızı konuşmamız lazım. Bunları konuşurken mesleğimizi tahrip etmememiz gerekir. Ben bir yanlış yaptığımda uyarı alıyorum. 3 uyarı da ruhsatımız elimizden alınıyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Bu mesleği yapan herkesin mesleği koruyan kurulları olmalı.” dedi.

Fatih Buluk ise; sigorta acentelerinin sorunlarını TOBB’ne götür düklerini, çözümü için takipçi olduklarını söyledi. Buluk, mesleğin saygınlığının arttırılması için tanıtım kampanyası başlatılmasını istedi.

10 Meslek Komite si grup yöneticilerinden Mehmet Akın ise; Gemlik’te eczacılar gibi nöbetçi sigortacılığı getirilmesi gerektiğini, en büyük rakiplerinin online sigortacılık yapan büyük firmalar olduğuna dikkat çekti.

KOSGEB kredilerinden yararlanan arkadaşlarının Nefes Kredisi kullandıklarına dikkat çekti. Akın, dijital bilgisayar teknolojilerini kullanımın yaygınlaştırılmasını, yeni programların meslektaşlarına kolaylıklar sağlayacağını belirtti. Akın, “Gemlik dışına bir poliçenin çıkmasını istemiyoruz. Haksız rekabetin önlenmesini istiyoruz. Gemlik halkına sorunsuz sigortacılık hizmeti vermeliyiz. 7-24 görev yapmalıyız, Teknoloji ile aramızın iyi olması gerekiyor” dedi.

Akın, ayrıca bu konuda bir sunum yaptı.

(Son Güncelleme: 28 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir