YENİ BİNA, TEMELİ KAYDIĞI İÇİN BOŞALTILIYOR

YENİ BİNA, TEMELİ KAYDIĞI İÇİN BOŞALTILIYOR

Gemlik Çevre Yolunda, eski devlet hastanesinin karşısında bulunan yeni apartman, temeldeki mühendislik hatası nedeniyle tahliye ediliyor.

BİNA VE TEMELİN KAYMA RİSKİ VAR

İnşaatı uzun süre devam eden, ardından iç dekorasyonuna kadar tamamlanan 5 kat daire + zemin ve ticari alanı bulunan binanın boşaltılması karar verilmesi, çok sayıda soru işaretini de beraberinde getirdi.

Binada çok sayıda vatandaş mağdur olurken, binanın temelinde önemli sıkıntının ise temelin sağlam zemine oturmaması olduğu üzerinde duruluyor. Binada statik ve mühendislik hataların da olabileceği üzerinde durulurken, boşaltılan binanın denetimi ile alakalı soru işaretleri de, açıklama bekleyen konuların başında yer alıyor.

ZEMİN VE TEMEL İYİLEŞTİRMESİ YAPILMADI MI?

Binanın temelinin kayması ve üst bölümünde kayma emarelerinin bulunmasından dolayı, binanın temelinin atılmasından önce yapılması gereken zemin iyileştirmesinin yapılmamış olma ihtimalini öne çıkarıyor. Bilindiği gibi, binaların temelinin düzenlenmesi ve sağlam zemini bulana kadar işlemlerin devam etmesi gerekiyor. Binanın statik yükünün sağlam zemine değil de, yan tarafta bulunan direğe verildiği, bunun da binayı taşıma şansının olmadığı tahmin ediliyor.

DENETLENMEDİ Mİ?

Binanın yapı kullanma izninin olup olmadığı merak edilirken, binanın yapım aşamasında temelden başlayarak denetimin yapıldığı düşünülürken, böyle bariz bir hatanın nasıl gözden kaçtığı veya denetim eksiğinin mi yaşandığı da merak ediliyor.

Binada bulunan ve mülk sahibi olan vatandaşların tamamına tebligat gittiği gözlenirken, binada ve çevredeki binalarda bulunanlar konu ile alakalı çözüm bekliyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir