Ağdemir, “Gemlik’i ilgilendiren sorunlar Şura’da dile getirildi

Ağdemir, “Gemlik’i ilgilendiren sorunlar Şura’da dile getirildi

Ağdemir, “Gemlik’i ilgilendiren sorunlar Şura’da dile getirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomik Şurası toplantısı TOBB’na ait İkiz Kulelerde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Şura’ya ilçemiz Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir ile Meclis Başkanı Hasan Yıldırım katıldı.

Ankara’dan dönen Oda başkan ve meclis başkanı  zirvenin yararlı olduğunu söylediler.

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir Ankara’daki Türkiye Ekonomik Şura’sının, TOBB’a ait ünlü İkiz Kuledeki büyük Salonda yapıldığına dikkat çekerken, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde tesbit edilen Gemlikli Sanayici ve işadamlarını ilgilendiren konuların ilgililere aktarıldığını söyledi.

Şura’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan oda Başkanı Paşa Ağdemir;  “Her yıl TOBB öncülüğünde yapılan Türkiye Ekonomi Şurası iş dünyası için büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin tüm Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları temsilcileri bu toplantı katıldılar. Bizler için önemli ve etkileyici toplantı oldu. İş dünyasını buluşturan bu toplantıdaki intibalarımızı bu ay yapacağımız Oda Meclisi’miz de arkadaşlarımıza aktaracağız. İş dünyası önü nün açık olmasını ister. Türkiye sıkıntılı bir dönem den geçmektedir. Ancak ekonomik göstergelerin bunun aşılacağını gösteriyor.

Büyüklerimiz iş dünyasını rahatlatacak önlemleri alıyorlar. Bu sevindiricidir. Sorunlarımızın ilgili birimlere aktarılmasında bizlere büyük kolaylıklar ve fırsatlar sunmakta dır. Bu yılda Şurada bir çok ilden ve ilçeden  yüzlerce sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri yetkililere iletilmiştir. Bizler de ilçemizi,  sanayicimizi ilgilendiren sorunları dile getirdik ve çözüme ulaşması için gerekli adımları attık. Şura’da öne çıkan ve tarafımdan tespit edilen hususları özetleyecek olursak;

* Özel Sektöre KDV İndirimi,

  • Sanayiciler İçin Doğal Gaz Ve Elektrikteki KDV Oranının %18 Den % 1‘e düşürülmesi
  • Yerli Malının Kullanımına İlişkin Teşviklerin Artırılması
  • Finansmana Erişimin Kolaylaştırılması
  • Liman Ve Gemi Acentelerinin Döviz Kazançlarının Döviz Girdisi Olarak Değerlen dirilmesi. Tarımsal Girdi Maliyetlerinin Düşürülmesi

(Mazot, Saman, Yem, Zirai İlaç Vb.) Anadolu’dan Gemlik Limanlarına demiryolu bağlantısının sağlanması.” olarak değerlendirildiğini söyledi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir