SOFRALIK ZEYTİNE KİLO BAŞINA DESTEK TALEP EDİYORUZ

SOFRALIK ZEYTİNE KİLO BAŞINA DESTEK TALEP EDİYORUZ

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Yazıcı Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli ve TOBB Başkanı Sn.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen IPARD Proje Hazırlama İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarımdaki potansiyeline dikkati çekerek, sektördeki üretim hacminin 50 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Tarımın Türkiye’nin net döviz kazandıran sektörü olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “2018’de yaklaşık 10 milyar dolar ithalata karşı, bu sektörden 17 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik ama daha gidecek çok yolumuz var. Dünya tarım ürünleri ithalatı 1,7 trilyon dolar. Burada bizim payımız ancak yüzde 1 düzeyinde. Dolayısıyla tarım sektörümüzü de aynen sanayi sektörü gibi küresel rekabete hazırlamalıyız.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yatırımcıların, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Programı’nın (IPARD) uygulandığı 42 ilde TOBB bünyesindeki oda ve borsalar üzerinden projelerini ücretsiz hazırlatabileceğini belirterek, “Proje hazırlama sürecinde oda ve borsalar tarafından hiçbir ücret talep edilmeyecek” dedi.

Pakdemirli, proje kabul edildiğinde yatırımcıların, TKDK’den alacakları danışmanlık desteğini, projeyi hazırlayan oda ve borsaya ödeyeceğine dikkati çekerek, projenin, TKDK’nin değerlendirme sürecinde destek kapsamına girememesi halinde hiçbir ücret ödenmeyeceğini söyledi.

Tören sonrası Bakan Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleştirilen yemekli toplantıda söz alan Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Yazıcı zeytinyağının ham maddesi olan sofralık zeytine de zeytinyağında olduğu gibi kilo başına destek verilmesi gerektiğini,desteklerin Ticaret Borsalarının tesciline göre verilmesine, özellikle Gemlik Bölgesindeki zeytinin Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytin olduğunu ve bununda Coğrafi İşaret ile tescil edildiğini , bölgedeki müstahsilinde desteklerle üretimin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakan Pakdemirli , Yazıcı’ya desteklemenin ne kadar talep edildiğini sorması üzerine “En azından zeytinyağında verilen destek kadar verilmesi, kilo başına 50 kuruş destek talep ediyoruz” dedi.  Pakdemirli ise Bakanlığın konu üzerinde çalıştığı ve desteklerin yakın zamanda hayata geçirilmesi planladığı söylendi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir