MHP; "Başkanlıkta Cumhur İttifakı, Mecliste Kendi Listemiz"

MHP; “Başkanlıkta Cumhur İttifakı, Mecliste Kendi Listemiz”

MHP; “Başkanlıkta Cumhur İttifakı, Mecliste Kendi Listemiz”

Yerel seçimler ile alakalı kritik sürece girilirken, Cumhur İttifakının Gemlik ve ilçelerle alakalı tavrı merak ediliyordu. İl Başkanlığında Cumartesi öğlen sonrasında yapılan toplantıda, Bursa’da Yenişehir dışında 16 ilçede Cumhur İttifakı adına Ak Parti Adayı, Yenişehir’de ise Cumhur İttifakı adına MHP Adayı desteklenecek.
Meclis Listeleri Ayrı Olacak
Belediye Meclis Üyelikleri ile alakalı listelerin ayrı olacağı da beyan edilirken, tüm ilçelerde Ak Parti ve MHP kendi meclis üyeleriyle seçime katılacak. CHP ve İyi Parti’nin Gemlik’te tek listeden seçime gireceği düşünüldüğünde, meclis çoğunluğu ile alakalı da farklı bir boyutla yarışın ortaya çıkması bekleniyor.
Başkan Kontenjanı Alıyor
31 meclis üyesinin yer alacağı Gemlik Belediye Meclisinde, 28 üye belediye meclisi listesinden, 3 üye de seçilen Belediye Başkanının kontenjanından meclise girecek. Mecliste çoğunluğun alınmasında etkili olan 3 kontenjandan birinci sırada yer alan isimse doğrudan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olma hakkını da kazanıyor.

(Son Güncelleme: 12 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir