Gemlik'te Dönüşümde 5 Kat İzni

Gemlik’te Dönüşümde 5 Kat İzni

Gemlik’te Dönüşümde 5 Kat İzni

Gemlik Belediye Meclisi Ocak Ay’ı ikinci oturumunda, gündem maddelerinin yanı sıra Gemlik Merkezinin kat artışı da görüşüldü.

Kuzey Planlarının geçmesinin ardından Gemlik Belediye Meclisine gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen konu ile alakalı, Gemlik Belediye Meclisi maddelerinin görüşülmesinin ardından verilen arada, İmar Komisyonu ek oturum yaptı. İmar Komisyonunun raporuna göre Gemlik Merkezinde bulunan binaların dönüştürülmesi durumunda kaç kat değeri olursa olsun 5 kat olarak planlanması kabul edildi. Merkezde ister 3 kat, isterse daha az katı bulunan binaların dönüşümünde 5 kat olarak yapılan çalışmada, 5 kat dışında herhangi bir artışın olamaması kararlaştırıldı.

Boş Arsalar 5 Kat Olmayacak

Merkezdeki sorunlu yapı stoku ve depreme dayanıklılık baz alınarak yapılan çalışmada, boş arsalar eski plandan yürüyecek. Plan sadece dönüşümü kapsayacak. Gemlik’te ova olarak tabir edilen bölgenin büyük bölümünde yapılaşmanın tamamlandığı düşünüldüğünde, merkezi önemli anlamda etkileyecek olan planlamanın kabul edilmesi sonrasında, Gemlik’te durma noktasına gelen inşaat sektörünün de canlanacağı tahmin ediliyor.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir