BAYDAR, "HARAMDAN MİLLİ ,MİLLİ HARAMDA OLMAZ...."

BAYDAR, “HARAMDAN MİLLİ ,MİLLİ HARAMDA OLMAZ….”

BAYDAR, “HARAMDAN MİLLİ ,MİLLİ HARAMDA OLMAZ….”

Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar 16 tane Milli Devlet kuran,İslamın sanCaktarlığı ile Şereflendirilen,Hz.Ademin Evlatları,Helal İle Haramı Allah Belirler.

Bu gibi durumların devlet eliyle organize edilmesinin ve piyangonun önüne milli ibaresinin yazılıyor olmasının haram durumunu değiştirmediğini vurgulamak isterim,”Helal ile haramı Allah belirler. Dikkat çekilmesi gereken önemli bir nokta ise, ne dinimizle ne de geleneklerimizle bağdaşmayan yılbaşı çılgınlıklarının piyango ayağı maalesef devlet tarafından organize ediliyor olması ve milli ibaresinin indirgenmesidir . Milli ibare ilede devlet kumar gibi büyük bir rezaleti organize etmiş oluyor. Bir ayette ‘Şeytan, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymayı ister. Artık siz vazgeçtiniz değil mi?’ Allah bizleri uyarıyor. Ayrıca yüce dinimiz İslam’ın temel prensiplerinden biri de aklı, canı, malı, nesli ve dini korumaktır. Bu çerçevede yüce Allah insan sağlığına, malına, dinine ve ırzına zarar veren her türlü kötü alışkanlığı yasaklamıştır” diyerek uyarılarda bulunmuştur.

Şans Oyunları İnsanların Çalışıp Üretme Yeteneği Köreltiyor,

Dinde kazançta esas olanın çalışarak, emek sarf ederek ve hakkını ödeyerek kazanç elde etmektir.  Milli piyango, şans oyunları ve her türlü kumar çeşidinin ise çalışmadan, emek sarf etmeden ve hakkını ödemeden elde edilen kazançtır.

Milli piyango yüzünden hem maddeci, hem de hazırı bekleyen bir toplum oluşmaktadır.

Manevi değerler yok ediliyor. Kumar bağımlılığına neden oluyor. Kazanamayanlar hileli yollara başvurarak para kazanmaya çalıştığı için hırsızlık artıyor, iş yerlerinde yolsuzluk artıyor. Zimmetine para geçirenler çoğalıyor. Gelir dağılımı dengesizliği baş gösteriyor. Birkaç kişi kazanırken binlerce kişi kaybederek para kazanma ümitleri kayboluyor. İnsanların çalışıp üretme yeteneği körelmektedir.

Milli Piyango ve Benzer Şans Oyunları İnsanı Kişiliksizleştiriyor

Milli piyango ve buna benzer şans oyunlarının insana önce hayaller kurdurduğunu ve sonra da hayal kırıklığına uğrstmsltadır,milli piyangonun insanın psikolojik yapısını bozmaktadır.

“Bu hayal kırıklığı ise boşluk hissi, çevreye düşmanlık, içe kapanma, iş veriminde düşme ve kumar alışkanlığı kazandırma gibi hastalıklara sebep olduğunu psikiyatrisiler ifade ediyor. Yine özellikle bazı resmi kuruluşlar, piyango, toto loto, gibi şans oyunlarıyla adeta insanlara hayal satarak insan sırtından trilyonlar kazanıyor. Bu kazanç uğruna vatandaşları da kumar bağımlısı yaparak onların bozulan kişiliklerini görmezden gelmekteler.

Özellikle yılbaşı bahanesiyle ülkemizde de ,devlet toplumu piyango bileti almaya teşvik edip beş on gün umut ve hayal içinde yaşatıp oyaladıktan sonra büyük çoğunluğu bir hayal kırıklığına uğratırken çok az sayıda kişiyi ise sevindirerek gereksiz yere toplum içinde kıskançlık ve öfke ateşini yakıyor. Sanırım kısaca zikir edilen bu zararları göz önünde tutarsak kumar ve şans oyunlarının dinimizde neden haram olduğunu anlamaya kâfidir”

İri olalım,diri olalım ,bir olalım.

(Son Güncelleme: 30 Aralık 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir