Gemlik halk eğitim sıfır atık projesine start’ı verdi!…

 Gemlik halk eğitim sıfır atık projesine start’ı verdi!…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerindeki “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Gemlik Halk Eğitimi Merkezi çalışmalarına başladı.

Alışverişlerde müşterilerin file, bez torba kullanımına yönlendirilmesi amacıyla yürürlüğe girecek Atık Yönetmeliği kapsamında naylon poşetlerin  marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2019’den itibaren ücretli olacağı açıklanmıştı.

Gemlik Halk Eğitimi Merkezi de Sıfır Atık Projesine kayıtsız kalmayarak İlk Çalışma olan “Fileler” adlı projeye, Kurum Müdür Adnan ULUĞ’ un desteği, Müdür Yardımcısı Nilgün SEVİNÇ ve Şiş Örücülüğü Öğretmeni Canan KARAKAŞ’ ın öncülüğünde çalışmalara start verildi.

Naylon poşetlerin yer almadığı dönemlerde kullanılan file çantalar  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün projesi ile tekrar hayat buldu. Şiş Örücülüğü kursiyerlerinin modern çizgileriyle birleşince ortaya çok güzel ürünler çıktı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir