Asım Kocabıyık’a öğrencilerinden kabir ziyareti

Asım Kocabıyık’a öğrencilerinden kabir ziyareti

Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğretim elemanları ve öğrencileri Asım Kocabıyık’ı Edirnekapı Mezarlığında’nda mezarı başında andılar. Düzenlenen anma törenine Gemlik Asım Kocabıyık MYO kurucu müdürü Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu, Borusan Kampüs Koordinatörü Müdürü Serdar Özkaleli, Yüksekokul Sekreteri Hasan Şahin, Öğretim Elemanları ile Gemlik Asım Kocabıyık MYO çalışanları, öğrencileri, Gemlik Asım Kocabıyık Mezunlar Derneği yöneticileri, Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri katıldılar.

Mezarı başında yapılan anma töreninde Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu Asım Kocabıyık’ın hayatı hakkında bilgi vermesinin yanında, Asım Kocabıyık’ın Türkiye’de Borusan Holding ile yaptığı yatırımlar, Gemlik’te yaptığı yatırımlar yanında Afyon, Gemlik, Kocaeli ve İstanbul’da yaptırdığı okullar ile eğitime ve birçok kültür sanat etkinliklerine verdiği desteklerden bahsetti. Serdar Özkaleli yaptığı konuşmasında, Asım Kocabıyık’ın “Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım.” sözünü öğrencilere hatırlattı. Mezarı başında dua eden öğrenciler yaptıkları okul ve sağladıkları imkanlar için Asım Kocabıyık ailesine teşekkürlerini ilettiler.

Asım Kocabıyık’ın mezarı başında yapılan anma töreni ardından aynı mezarlıkta Edirnekapı Şehitliğinde mezarı bulunan İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy’un da mezarını ziyaret ederek dua ettiler. Anma töreni ardından Önce Sultanahmet Cami, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcını ziyaret eden öğrenciler ardından Borusan Holding Genel Merkezi olarak kullanılan ve aynı zamanda Çağdaş Sanatlar Galerisi ve Müze olarak da kullanılan Perili Köşkte öğrencileri misafir ettiler ve rehberler ile Perili Köşkte sergilenen eserler hakkında öğrencilere bilgi verildi.

 

(Son Güncelleme: 26 Aralık 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir