İlim Yayma Cemiyeti Kız Yurdu Açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kız Yurdu Açıldı

Gemlik’te Eski İmam hatip lisesi alanına yapılan  İlim Yayma Cemiyetine ait yükseköğrenim kız yurdunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılış programına İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şube Başkanı Necdet Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, kurum ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk sözü alan Gemlik  İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necdet Yılmaz; ”Bu arsadan zamanında çok öğrenci geldi geçti. Bunlardan biri de benim. Gemlik İmam Hatip Lisesinde öğrenciydim. Aynı yerde Böyle güzel bir binayı da kazandırdık. Uzun sürdü inşaat ama sonunda yurdun dört bir yanından gelen kız öğrencilerimize yuva oldu. Yurtlarımıza bir tane daha ekledik. Sezai Karakoç der ki, ‘kötülükleri bitirmeyebilir ama iyilikleri artırabilirsiniz.’ Biz vatanına milletine faydalı fertler olarak öğrencilerimizi yetiştirmek istiyoruz. Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’ı ayrı anmak istiyorum. Her anlamda bize destek oldu. Gemlik’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu arsanın 1970’lerde kur-an kursu yapmak üzere bağışlayan Bahattin Çavdaroğlu’na da teşekkür ederim” dedi.

Yılmaz; 15 Temmuz Öncesi Bu Vakıflar Olmasa, Fetö Daha Güçlü Olurdu

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, ”Milletin üzerine titreyen insanlar günü geldi 15 Temmuz da işgalden kurtardı. Bunlar olmasa 15 Temmuz öncesi çok daha gencimizi kaybettik. Milli Birlik Vakfına, İlim Yayma ve MTTB gibi vakıflara sığınan kurtulmuş oldu. Çeşitli vakıfları tanıdığımız isimler temsil ediyor. Bizler de Belediye olarak destek veriyoruz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.  Ak Parti olarak sadece bu milletin değil, reisin talimatı ile dünyanın her yerinde ümmetin çocuklarına sahip çıkıyoruz. Kazasız belasız inşaat bitti. Müstakil üniversite için de altyapı oluşturmuş oluyoruz. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cenazelerimiz Ortada Kalacaktı

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Başkanı Yusuf Tülün’de yaptığı konuşmasında ; ”şükürler olsun ki bugün güzel bir gerekçe ile bir araya geldik. İlim yayma 1951 yılında büyük zorluklar içinde, cenazelerin ortada kaldığı, dini vecibelerin yerine getirilemediği, biraz abartı olsa da; Allah demenin bile suç görüldüğü dönemde, büyüğünü tanıyan, kur-an’ın ışığında giden gençlik için işe başladı” dedi. Tüzün konuşmasının devamında İlim Yayma Cemiyetinin tarihi sürecine değindi.

Konuşmalar sonrasında ise protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. İlim Yayma Cemiyeti Kız  Yurdu şu anda 80 öğrenciye yurt ve eğitim imkanı sağlıyor. İçerisinde kütüphane başta olmakla beraber çok sayıda modern imkanı da sağlayan yurt, bölgedeki en kapsamlı yurt olarak da dikkat çekiyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir