Günay Torun ve Kadın Cinayetleri İçin Yürüdüler

Günay Torun ve Kadın Cinayetleri İçin Yürüdüler

Gemlik’te geçtiğimiz hafta abisi tarafından evinin otoparkında, aracının içinde vahşice katledilen Günay Torun ve Gemlik’te bugüne kadar şiddete uğrayan ve öldürülen kadınlar için yürüyüş yapıldı.

Gemlik Kadın Platformu öncülüğünde yapılan yürüyüşe CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe Yönetimi, İyi Parti İlçe Yönetimi, Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki ve yönetimi, stk ve dernek temsilcileri ile bugüne kadar şiddete uğrayan ve öldürülen kadınların aile ve yakınları katıldı.

Gemlik Taşköprü önünde yapılan açıklama, öldürülen kadınların isimlerinin okunması ile başlayan yürüyüş, İskele Meydanına kadar sloganlarla devam etti.

İskele Meydanında yapılan açıklama Günay Torun’un adresini kaybettirmek üzere verdiği ifade ve adresin uzaklaştırma kararı ile öğrenildiği iddiası ile başladı. Açıklamanın devamında ”Suç duyurusu kağıdı katil abinin eline geçince, pusu kurarak katlediliyor. Katil abi de sosyal medyada meydan okuyor, ailevi sebepler ve namus iddialarında bulunuyor. Yedi ay önce Çiğdem Rama, cezaevinden 5 gün izinli çıkan kocası tarafından katledildi. Tuğçe Uludağ, evlilik teklifini reddeden kişi tarafından öldürüldü. Gülay, yine teklifini reddeden biri tarafından okulunda katledildi. Yargıya taşınan her kadına yönelik şiddet, iyi hal ve tahrik indirimiyle ödüllendiriliyor. Namus kavramının yine kadınlar üzerinden anılıyor olması şiddeti meşrulaştırıyor. Eşitsizlik ortadan kaldırılmadığı sürece erkek şiddeti devam ediyor. Medyada şiddeti normal gören yayınlara son verilmesini istiyoruz.

Yıllarca süren isyanlarımıza taleplerimize rağmen önlem almayan, adım atmayanlar, yargı, devlet ve medya cinayetlerin sorumlusudur. Günay Torun’un katilinin de ağırlaştırılmış müebbet alması için takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir