Marmara'da Deprem, Gemlik'te de hissedildi

Marmara’da Deprem Gemlik’te de hissedildi

Marmara’da Deprem

Yalova’da 4,1 Büyüklüğünde Deprem! İstanbul Dahil 4 Büyükşehirden Hissedildi

Kandilli Rasathanesi, Yalova’da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Bursa ve Kocaeli”nin yanı sıra Gemlik’te de hissedildi.

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 05.36’da meydana gelen sarsıntı, Marmara bölgesinde ve İstanbul’da da hissedildi.

MARMARA SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verilerine göre, merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildi.

14,15 KM DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ

AFAD verilerine göre, depremin şiddeti 4,1. Depremin 14,15 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi.

“CAN VE MAL KAYBI OLMADI”

Yalova Valisi Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, “Çınarcık Esenköy arasında saat 05.36 da 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısı ile acil çağrı merkezimize, emniyet ve jandarma birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir.” İfadesini kullandı.

7 ARTÇI DEPREM DAHA OLDU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, ilk olarak 4,3 olarak ölçtüğü depremin şiddetini 4 olarak revize etti. Öte yandan aynı bölgede büyüklüğü 1,5 ile 2,9 arasında ölçülen 7 artçı deprem daha meydana geldi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir, “Deprem Olacak” Dedikten 16 Saat Sonra Deprem Oldu

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir’in Marmara’da gerilim arttı her an deprem olabilir açıklamasından 16 saat sonra merkez üssü Yalova’nın Çınarcık İlçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi.

UYARIDA BULUNMUŞTU

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir çalışmalara ve MTA haritasından elde ettiği verilere dayanarak 29 Kasım 2018 Perşembe günü Marmara’da stresin arttığını ve her an bir depremin meydana gelebileceğini açıklamış ve uyarıda bulunmuştu.

DEPREMDE HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADI

Kendir’in açıklamalarının ardından 16 saat geçmeden Yalova’nın Çınarcık ilçesi merkez üslü bir deprem yaşandı. Çevre illerden de hissedilen depremde her hangi bir hasar, can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.

İşte Osman Kendir’in 16 saat önce yaptığı açıklamadan bir kesit; “Konuyu Yalova özelinde değerlendirdiğimizde bütün oklar bizi gösteriyor. Doğuda Yalova açıkları, batıda ise Saros körfezi gerilmenin iki uçta oluştuğunu ve ortada stres birikiminin olduğunu işaret ediyor. Bu bize Marmara depreminin bugün olmazsa bile yakın zamanda yani 10 ila 30 yıl içinde olacağının ip uçlarını veriyor. 7 ya da üstü bir deprem bekliyoruz. Şehirlerin deprem öncesi dönüşmesi yararınadır ve bir bina bile az hasar alsa bir can bile kurtulsa mühimdir

Gemlik merkezi de fay hattı üstünde ve bu konuda taşınma kararı alındı. Ancak Gemlik fay hattının tam üstünde. Bizde ise mesele zemin-yapı ilişkisi ile çözülebiliyor. Taşınma KHK’sı Yalova’ya pek uygun değil. Çünkü bu tip kararlarda uygulama zorluğu var ve çözümü neredeyse imkansız. Bizim üst ölçekli 1/50 binlik çevre düzeni planlarımız rezerv alan, riskli alan gibi hususları içermiyor.”

(Son Güncelleme: 30 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir