Gemlik’te Parklar Artık Daha Güvenli

Gemlik’te Parklar Artık Daha Güvenli

Gemlik Belediyesi hem çocukların güvenliğini sağlamak hem de yapılan hizmetlere zarar verilmesinin önüne geçmek amacıyla ilçenin belirli noktalarında bulunan çocuk parklarına kamera sistemi kurarak önemli bir projeye imza attı.

Çocukların ve çevrenin korunması amacıyla hayata geçirilen uygulama ilk etapta Yunus Emre Çocuk Parkı, Necmettin Rama Spor Tesisi Çocuk Parkı, Yavuz Kemal Sokak Marmara Birlik yanında ki çocuk parkı, Ayşe Ziver Karataş Cami yanında ki çocuk parkı ile Çınar İlkokulu karşısındaki çocuk parkında başladı. Hayata geçirilen uygulamayla birlikte parklardaki çocuk oyun alanları FullHD özellikli 25 kamera ile 7 gün 24 saat izlenip kayıt altına alınıyor. Belediye Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından özellikle vatandaşların yoğun olarak talepte bulunduğu parklarda başlatılan uygulamanın zaman içinde yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çocuklara güvenli ve huzurlu ortamlar sağlamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın hiçbir tehlike ile karşı karşıya kalmaması için alabileceğimiz önlemleri alıyoruz. Bir yandan ilçemize yeni parklar kazandırırken bir yandan da mevcut parklarımızı ihtiyaçlara göre yeniliyoruz. Güvenlik kamerası sistemini de çocuklarımızı korumak için bir önlem olarak parklarımıza kurmaya başladık. Çocuklarımız parklarda güven içinde oynarken vatandaşlarımız da kendilerine ayırdığımız alanlarda huzurlu bir şekilde dinlenebilecekler” dedi. Hizmet noktasında Gemlik’te birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Parklarımızda ve ilçenin her noktasında yaşam kalitesini arttırmaya, kenti daha güvenilir hale getirecek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

(Son Güncelleme: 27 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir