Karsak Deresinde Siyah Tabaka

Karsak Deresinde Siyah Tabaka

Gemlik’in Karsak Deresinde çeşitli zamanlarda meydana çıkan kirlilik, zeytin dönemlerinde yeni bir boyuta çıkıyor.

Karsak Deresinin üzerinde önemli ölçüde siyah bir tabaka oluştuğu gözlenirken, sürekli gündeme gelen ama bir türlü çözüm bulunamayan kirliliğin çözülmesi ile alakalı umutlar da gün geçtikçe tükeniyor. Defalarca şikâyet ve haberlere konu olan zeytin firmalarının atıkları ile alakalı bugüne kadar net sonuç alınamaması gibi, firmaların rahatlığı ve kirliliğe devam etmeleri şaşkınlık yarattı.

Arıtma taşıyor mu?

Orhangazi bölgesinde bulunan zeytin üretim siteleri ile alakalı ortaya atılan en ciddi iddia, bölgede arıtmaların doluluğu kaldıramadığı yönünde. Orhangazi Belediyesinde de yeterli arıtma bulunmadığından, suların olduğu gibi karsak deresine salınması, derenin üzerinde oluşan tabakanın sebebi olarak görülüyor. Denize akan bölümde oluşan ciddi kirlilik ve atık tabakasının da, doğaya önemli ölçüde zarar verdiği üzerinde duruluyor.

Konu ile alakalı bölgede bulunan vatandaşlar da şikâyetçi olurken, geçen süreçte çözülmemesi ve mevcut kirliliğin artarak devam etmesi rahatsızlığın ana kaynağı oldu.

 

(Son Güncelleme: 20 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir