Sertaslan,”108 bin yurttaşımıza hizmet için aday oldum”

Sertaslan,”108 bin yurttaşımıza hizmet için aday oldum”

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı Pırıltı Düğün salonunda ‘Yerel yönetime hazırlık kahvaltısı’ düzenledi. Düzenlenen kahvaltıda birlik ve beraberlik havası hakimken, kahvaltıya kalabalık katılım dikkat çekti.

CHP Gemlik İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltıya: CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Erkan Aydın, Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

CHP’den ilk konuşmayı İlçe Başkanı Cemil Acar yaptı. Acar konuşmasında, 2018 Nisan’ından itibaren yola çıktıklarını ama hesaba katılmayan erken genel seçim dolayısıyla yerel seçimlere ara verdiklerini belirtti. Ayrıca herkesi bulundukları binada, evde, sokakta, gittikleri her yerde var gücüyle çalışmalara başlamasını gerektiğini ifade ederken, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermişler olarak Gemlik’e uğur getirecekler olarak kenetlenmeli ve 2009’da kazandığımız ancak haksızlıkla hukuksuzlukla elimizden alınan belediyemize 2019’da tekrar Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikmeliyiz, bu seçimi kazanacağımıza inancım tamdır. Başaracağız, başaracağız, başaracağız. Şimdi el ele kol kola omuz omuza 2019’a yürüyecek Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Gemlik Belediyesinde yeniden dalgalandıracağız. Güzel günlere, motorları maviliklere süreceğimiz günlere az kaldı sabredin ancak çok çalışın dostlar. Hepinize teşekkür ediyor aydınlık günlere hep birlikte çıkacağımız inancını taşıyorum” dedi.

Sertaslan’dan duygusal konuşma

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan ise duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasına öncelikle kahvaltı organizasyonunu hazırlayan gençlere ve kadınlara teşekkür ederek başlayan Sertaslan, “Gemlik doğduğum şehir, ama aynı zamanda doyduğum şehir, parke taşlarında koştuğum, ilk panter ayakkabıma kavuştuğum şehir, okumayı yazmayı öğrendim diye yakama kırmızı kurdele taktıkları şehir Gemlik, Çelebi ağaçlarının kovuğuna sakladığım ilk sigarayı içtiğim şehir, İlk öğretmen dayağını yediğim yer ama kulağımı kopartırcasına çeken öğretmenimi sevmeyi öğreten şehir Gemlik” diyerek konuşmasına başladı.

Ardından Sertaslan konuşmasına şöyle devam etti: “Yüzmeyi öğrendiğim yer Gemlik. Yağ tenekesini kıvırıp bir gemi yapıp, içine doldurduğumuz midyeleri yediğimiz yer Gemlik. Sopalı dondurmaları sattığım, ilk paramı kazandığım yer Gemlik. Küçücük boyuma bakmadan, ilk aşkımı bulduğum yer Gemlik. Ortaokulu, liseyi, bitirdiğim. Askere de uğurlandığım yer komşu ablaların kına gecelerinde saz, dost meclislerinde ud çaldığım yer Gemlik”

“Sevdalandığım; sevdama kavuştuğum yer Gemlik, Allah’ın bana üç evlat bahşettiği yer Gemlik. Annemle, babamla, kardeşlerimle ve ailemle bir tekmil insanı doyuran yer Gemlik. Eskişehir’den, Ankara’dan İstanbul’dan koşa koşa gelenleri, bir iki ayını burada geçirmek için can atanları tanıdığım ve bu sayede ne kadar güzel bir yerde yaşıyoruz dedirten yer Gemlik”

“Marmara’nın incisi, zeytinin başkenti Orhan Veli’ye ‘Gemlik’e doğru denizi göreceksin, sakın şaşırma’ dedirten yer Gemlik. Doğduğum, Allah geçinden versin ama ölmek istediğim yer Gemlik. Yaşattığı tek bir ağaç bile kesildiğinde canımın yandığı, tek bir kaldırım taşının bile benim için önemli olduğu bir yer Gemlik”

“Gemlik benim için böyle, Gemlik benim için yaşam, hayat, Kayıkhanesi, ovası, manastırı, Çukurbahçesi, Lise caddesi her birinin ayrı bir hatırası her birinin ayrı bir manası olan yer Gemlik, Ben bütün bunları bana yaşatan Gemlik’e bütün bu haksızlık ve zulüm önünde dururken, hiçbir şey yapamadığım yer Gemlik. Olabildiğine sessiz, olabildiğine masum ve savunmasız Gemlik. Rant uğruna talan edilmiş ve kaç eder gözüyle bakılan yer Gemlik.”

“Toplam yüzölçümü 413 km2 olan, 35 mahalle ve 108.000 nüfus barındıran emeğin ve emekçinin kenti Gemlik. Günlük yaşam içerisinde bir insanın muhatap olacağı her ne varsa( yol,kaldırım, oyun alanları, spor alanları ve ulaşım gibi) ciddi sorunlar biriktiren yer Gemlik. İnsanca yaşamın temel özelliklerinden olan sosyal yaşamdan, denizden, sahilden kopartılan Gemlik. “

“İnsanların sadece barınma ihtiyacına cevap verebilen,  çevreye saygısı olmayan, kaynaklarını akılcı kullanamayan, çağdaşlıktan uzak, milli değerler konusunda dahi ötekileştirilen, ayrıştırıcı bir yerel yönetim anlayışına sahip benim talihsiz memleketin Gemlik”

“Doğan güzellikleri ve coğrafi dokusu ile bir zamanlar, bu kadar güzel olan, Gemlik’imizin siyasi amaçlar uğruna hor kullanılmasına, şehre borçlu bir yurttaş olarak itirazım var. Bu nedenle Belediye Başkanlığına aday oldum, Gemlik sevdalısı olduğum için aday oldum. Siyasi görüşü ne olursa olsun, 108 bin yurttaşımıza hizmet için aday oldum. Bu şehrin dürüst ve şeffaf bir yönetimi hak ettiğime inandığım için aday oldum, Size inandığım için aday oldum. Bu şehre kızan ama hiç vazgeçmeyen: Aşçısı, öğretmeni, tezgahtarı, doktoru, avukatı, esnafı, çiftçisi, genci, yaşlısı size inandığım için aday oldum.” Zeytiniyle, deniziyle, körfeziyle, insanların gelmek için can attığı: Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, zenginiyle, yoksuluyla, işçiyle, işsizle, kedisiyle, köpeği ile bütün yaşayanların daha mutlu olduğu bir Gemlik için, Gemlik’e uğurlu gelecek sensin” diyerek sözlerini tamamladı.

 

(Son Güncelleme: 12 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir