GTSO  Bursa Milletvekilleriyle  TBMM’de Bir Araya Geldi

  GTSO  Bursa Milletvekilleriyle  TBMM’de Bir Araya Geldi

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Bursa Milletvekili Zafer Işık öncülüğünde, Gemlik’teki sanayicilerin ve zeytin müstahsillerin tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak ve değerlendirmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Eski İçişleri Bakanlarından Bursa Milletvekili Efkan Ala ve Bursa Milletvekili Refik Özen’in de katılımı ile bir toplantı organize edildi.

Toplantıda söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ağdemir “ Öncelikle bizleri burada ağırlamanızdan dolayı teşekkür ederiz. Gemlik’imizin bazı sorunlarını çözüme kavuşturmak amacı ile sizleri ziyaret ettik. Malumunuz olduğu üzere Gemlik Sanayisi, limanları, zeytini, turizm değerleri ve ihracat potansiyeli ile Bursa’nın dünyaya açılan kapısı konumundadır. Odamızın 121 yıllık köklü kurum  geçmişi ile ülkemizin en eski Odaları arasında yer almaktadır. Gemlik yeni yatırımlarla her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Hal böyle olunca mevcut alt yapısal problemlerde beraberinde gelmektedir. Bunların en başında Depolama Sahalarının yetersizliği gelmektedir. Gemlik’te 4 adet büyük liman bulunmaktadır. Limanlarımız verimliliği, Avrupa’ya yakınlığı ve stratejik konumu nedeni ile öncelikli olarak tercih edilmektedirler.  Artan bu talepleri karşılamak için depolama sahalarımız artık yetersiz gelmektedir. Bu noktada imar planları yeniden ele alınmalı ve açılacak yeni depolama sahaları ile sektörün önü açılmalıdır “ dedi.

Oda heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Bursa Milletvekili Ala ; “ Öncelikle şunu belirtmek isterim. Hepimiz gönüllülük esasıyla kamu yararına çalışan insanlarız. İyi kararlar alırsak, Herkesin Kazanmasını Sağlarsak ve Herkes Nasıl Kazanır  sorusunu  cevaplamak üzere çalışırsak kimse zararlı çıkmaz. Organizasyon-Koordinasyon- Planlama bu üç prensibi uygulayan ülkeler kazanıyor diyerek, Bizleri burada bir araya getiren Zafer Işık teşekkürlerini iletti. Bu süreci iyi değerlendirirsek birlikte güzel bir sıçrama yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca ; Gemlik Zeytininin sorunlarına yönelik Oda Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Abdullah Kavlak, Meclis Üyeleri; Haluk Güveniş, Mahmut Solaksubaşı ayrı ayrı söz alarak , Müstahsilin satış fiyatlarının 2 ay öncesine oranla % 30 ila %40 arası düştüğü, bu nedenle müstahsilin mutsuz ve üretim kalitesinin düşük olduğu,  Müstahsilin pirim almasının gerekliliği,  Ülke çapında zeytini temsil edecek bir komisyonun gerekliliği,  Dahilde İşleme Rejimi ile Suriye’den yağ ithal edilmesi,  Zeytin toplama maliyetlerinin yüksekliği, Ulusal market pazarında daha fazla Zeytinci Firmanın  yer bulması,  Zirai ilaç içeriklerinde yapılan kimyasal değişiklikler nedeni ile zeytin ağaçlarının yeni ilaçlara daha az tepki vermesi ve bu nedenle de daha fazla ilaç kullanılması gerektiği gibi hususlarla alakalı vekillere bilgi verdiler.

Milletvekilleri Gemlik’in sorunlarına ilişkin talepleri alarak demokratik kurallar, kurumlarla ilerliyor. Sizin ilettikleriniz bize yön verecek. Yapılacak her uygulamada önce sizin fikirlerinizin alınması lazım. Biziler  sürece dair gerekli incelemeleri yaparak, çözüme kavuşturulması noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını belirtiriz dediler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir