Gemlik Belediyesi Hayvancılığa Destek İçin Düğmeye Bastı

Gemlik Belediyesi Hayvancılığa Destek İçin Düğmeye Bastı

Gemlik Belediyesi Hayvancılığa Destek İçin Düğmeye Bastı

Gemlik Belediyesi, içe sınırlarında hayvancılık yapmak isteyen yatırımcılara yer desteği için düğmeye bastı.  Muratoba ve Cihatlı Mahallelerinde yapılması planlanan besi ve süt hayvancılığı yerleşkesi, başta merkez mahallelerde hayvancılık yapan çiftçiler olmak üzere ilçe genelinde tüm hayvancılık ile uğraşan çiftçilere hizmet verecek.

Bu kapsamda hayvancılıkla uğraşan çiftçilerle bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçe merkezindeki bazı mahallelerde hayvancılık yapıldığını, bu faaliyetlerin kentin görünümünü ve vatandaşın huzurunu bozduğunu söyledi.

Kırsal kalkınmanın yanı sıra hayvansal üretimin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla süt ve besi hayvancılığı yapmak isteyen çiftçilerle görüşerek talep ve önerililerini dinleyen Başkan Yılmaz, uygun görülen bir alana besi ve süt hayvancılığı yerleşkesi kazandırmak için yer arayışına başladıklarını açıkladı. Özellikle merkezde hayvancılık yapılmasının önüne geçilmesi amacıyla projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine değinen Başkan Yılmaz, “Herkes için faydalı olacak bu proje ile süt ve besi hayvancılığı yapan ya da bu iş ile uğraşan vatandaşlarımızın uygun bölgelere taşınması noktasında çalışmalarımıza hız verdik. Proje kapsamında oluşturacağımız toplu üretim merkezleriyle besi ve süt hayvancılığı ile uğraşan vatandaşlarımız hem ürün kalitesini hem de üretimini arttıracak. Bu güzel ilçede hep beraber yaşıyorsak çağın gereklerine de ayak uydurmak zorundayız” diye konuştu.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir