Gemlik’in Çehresine ‘Yeşil’ Dokunuşlar

Gemlik’in Çehresine ‘Yeşil’ Dokunuşlar

Gemlik’in Çehresine ‘Yeşil’ Dokunuşlar

Gemlik Belediyesi mahallelere park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırdığı binaları yıkarak ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor.

Plansız ve çarpık yapılaşma sonucu ortaya çıkan dar ve sıkışık mahallelerde vatandaşlara modern yaşam alanları kazandırmak için yoğun bir çalışma yürüten Gemlik Belediyesi, Demirsubaşı Mahallesi, Semerciler Yokuşu köşesinde gönüllü takas yöntemiyle kamulaştırarak yıkımını tamamladığı alana 20 yaşında çınar ağacını naklederek, bölgeyi gölgelik ve yeşillik alan olacak şekilde yeniden düzenliyor.

Kamulaştırma çalışmaları sonrasında ortaya çıkan alanlarda yeni otopark alanları oluşturmanın yanı sıra yeşil alanlar ve yeni meydanlar kazandırma noktasında da hummalı bir yürüttüklerini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu çalışmaların neticesinde mahallelerin çehresinin değiştiğine değinerek, “İlçemizin yoğun kent dokusundan sıyrılıp daha yaşanabilir ve daha yeşil bir görünüme kavuşması adına sürdürdüğümüz çalışmalarımıza diğer mahallelerimizde devam edeceğiz” dedi.

 

(Son Güncelleme: 7 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir