Gemlik’e Erzurum Kültür Evi

Gemlik’e Erzurum Kültür Evi

Gemlik Belediyesi, ilçedeki değişik kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen projelere desteğini sürdürüyor.

Bu kapsamda belediyenin arsa tahsisinde bulunacağı, Gemlik Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçeye kazandırılacak Erzurum Kültür Evi için, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Gemlik Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Örnek ve yönetimi arasında görüşmeler yapılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Yılmaz, Gemlik’te, Erzurumluların önemli bir nüfusa sahip olduğunun altını çizerek hayata geçirilecek proje ile birlikte bu birlikteliğin daha da pekiştirileceğini ifade etti. Yöresel Mimari özelliklere uygun olarak yapılacak Erzurum Kültür Evi’nin memleketlerinden uzakta olan vatandaşların buluşacağı uğrak bir nokta haline gelerek, insanlar arasındaki paylaşımlara da büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Arsası belediyemizden yapımında da Erzurumlular Derneğimiz tarafından karşılanacak Erzurum Kültür Evi, ilçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Gemlik Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Örnek de, Erzurum Kültür Evi’nin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu çalışmanın bittiğinde gelecek nesillere miras bırakılabilecek Erzurum Kültürünün, Gemlik’te yaşatılacağını ifade ederek Gemlik Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan görüşmelerin ardından günün anısına çekilen fotoğraf ile ziyaret sona erdi.

(Son Güncelleme: 7 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir