İyi Parti’nin Tabelaları İndirildi

İyi Parti’nin Tabelaları İndirildi

Gemlik’te İyi Parti ilçe başkanının Bursa’dan atanmasına tepki gösteren Gemlik Kumla ve Gemlik Umurbey Mahalle temsilciklerinin bulunduğu bürolar kapatıldı. Büroların oluşturulmasında büyük emek sarf  eden ve ilçe kurucu yönetiminde yer alan Erdoğan Sağlık,  İrfan Ünlü, Emin Doğru ve Ahmet Malyemez’inde aralarında bulunduğu 17 kişi yönetimdeki görevlerinden de istifa ettiler.  Bu bürolarda bulunan tabelalarda indirildi.

İyi Parti Gemlik İlçe Başkanlığına, Bursa İl Yönetiminden Birol Mumcu atanmasına tepkiler sürüyor.  Son iki haftada Bıyıklı’nın ardından il başkanı tarafından Erdoğan Sağlık ve Nilüfer Toprakçı’nın ilçe yönetimini görevlendirdiği yönünde bilgiler gelirken, son anda bu iki isimden de vazgeçilerek, Bursa’dan bir isim Gemlik ilçe başkanlığı için atandı.

Gemlik’te yaşanan gruplaşmadan dolayı ortak isim olarak Bursa İl Yönetiminden atandığı tahmin edilen Birol Mumcu’nun, yakın zamanda yönetimini oluşturması beklenirken, kurucularında aralarında bulunduğu 17 kişinin yönetimdeki görevlerinden istifa ettikleri ve 300’e yakın kişi ile birlikte Genel Merkez’e yaşanılan durumun yer aldığı bir rapor hazırladıkları öne sürüldü.

Bilindiği gibi geçmiş dönemde İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı’nın Belediye Başkanı adayı olacağından dolayı yönetimde ayrışmalar olmuş ve yönetimde önemli görevlerde yer alan isimler, yönetimden istifa etmişlerdi. İlçe Başkanlığı konusunda da farklı adaylar üzerinde dururken, il yönetiminin yaptığı hamle, Gemlik’te ayrı çalışan grupların tepkisini önlemek için yapıldığı düşünülse de, Gemlik’e ilçe dışından bir ilçe başkanının atanması, farklı soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Bir dönem İl Başkanlığı ile alakalı da adı geçen Mumcu, bir firmada yönetici olarak görev yapıyor.  Gemlik ile alakalı tasarrufları ve dışarıdan bir ismin Gemlik’te ne kadar kabul göreceği merak ediliyor.

Öte yandan İyi Parti’de belediye başkan adaylığı noktasında Parti ile bağları koparan  kurucu ilçe başkanı Bıyıklı’nın Ankara’da İyi Parti dışındaki  görüşmeleri olumsuz geçti. Olumsuz geçen bu görüşmelerinden ardından ilçeye dönen Bıyıklı’nın aralarında bazı eski CHP’li yöneticilerinde yer aldığı toplantının ardından tekrar İyi Parti adayı olarak çalışmalara başladığı öğrenildi.

İyi Parti’de ilçe başkanı Mumcu gibi Belediye Başkan adayı Bıyıklı’da Bursa’da ikamet ediyor.

(Son Güncelleme: 6 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir