Tarım firması atıklarını Karsak Deresine salıyor

Tarım firması atıklarını Karsak Deresine salıyor

İznik yolu üzerinde bulunan bir tarım firmasının, kimyasal ağırlıklı yaptığı çalışmaların atıklarını Karsak Deresine saldığı iddia edildi.

Çeşitli dönemlerde de, Gemlik Karsak Deresine atıkların salındığı, Orhangazi Belediyesinin arıtması olmadığından doğruda dereyle buluştukları ve buradan da denize kadar devam ettiği konu edilmişti. Son ortaya çıkan görüntülerde ise İznik yolu üzerinde bulunan bir tarım firmasının, atıklarını doğrudan Gemlik Karsak Deresine ulaşan gidere bağladığı gözlendi.

Zeytinin Atık Suyu da Salınıyor

Zeytin üzerine çalışan firmanın, hem zeytin atığını, hem de raf ömrünü uzatmak için yaptığı işlemin atıklarını dereye saldığı belirtilirken, firmada herhangi bir arıtma tesisatının da bulunmadığı iddia edildi.

Ne Zaman Çözülecek

Çeşitli dönemlerde gündeme gelen Karsak Deresine salınan atıklar ile alakalı çeşitli girişimler yapılsa da, kesin çözümün bulunamaması Gemlik’in ve denizin geleceğini tartışılır duruma getiriyor. Bilindiği gibi Marzim ve Orzim’in de atıkları, doğrudan arıtılmadan Gemlik’te denize kavuşan Karsak Deresine salındığı öne sürülüyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir