Gemlik’te hedef “sıfır atık”

Gemlik’te hedef “sıfır atık”

Gemlik’te hedef “sıfır atık”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlenen “Sıfır Atık” zirvesine katıldı.

Beştepe Millet ve Kongre Merkezinde düzenlenen zirvede Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’te hazır bulundu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, zirve sonrası yaptığı değerlendirmede “Sıfır Atık Projesine” tam destek verdiklerini söyledi. Bitkisel yağ, cam şişe, pet şişe, atık pil ve daha birçok konuda geri dönüşüm projelerini başarı ile yürüttüklerine vurgu yapan Başkan Yılmaz, Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşümde yeni bir aşamaya geçeceklerini kaydetti. Bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek ve bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla başlattıkları “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” ile Türkiye’de örnek gösterilen belediyeler arasında yer aldıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, geri dönüşüm seferberliği kapsamında 7’den 70’e tüm vatandaşların çeşitli hediyelerle projelere teşvik edildiğini, özellikle bitkisel atık projesi ile binlerce litre atık yağın geri dönüşüme kazandırıldığını sözlerine ekledi.

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçe genelinde yürütülecek eğitim ve çalışmalarda koordinasyon sağlayacak olan Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslı Albiyobir Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Afacan ve yönetim kurulu üyeleri ile toplantı sonunda bir araya gelerek, projenin ileri aşamaları ve sıfır atık eğitimleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir