Gemlik Fethinin Sembolü Minareye Ne Oldu?

Gemlik Fethinin Sembolü Minareye Ne Oldu?

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız Balıkpazarı Camiin minaresinin yıkılmasıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yazılı açıklamada Yıldız şu konulara değindi:

“Gemlik’in 1922 yılında düşman işgalinden kurtuluşunun hemen ardından bunu taçlandırmak ve bir sembol olması için Balıkpazarında bulunan kiliseye minare yaparak adeta Gemlik’e fethi mührü vurulmuştur.

Söz konusu cami minaresi ;statik gerekçelerle 2017 tarihinde Gemlik Belediyesi tarafından yıkılmıştır. Bununla beraber çevresi de kamulaştırılarak daha da görünür hale getirilmiştir.

Aradan geçen 1 yıla rağmen minarenin yerinde hala yeller esmektedir. Adeta minare çalınmış kılıfı da bulunmuştur.

1 yıl içinde Gemlik’te birçok cami ve minare yapılmasına rağmen Balıkpazarı Camiinin minaresi bir türlü yapılamamıştır.

Kurulduğu günden beri Batı hayranlığı ve Avrupa birliği aşkıyla yanıp tutuşan AKP iktidarı benzer uygulamayı Ayasofya Camii’nde de uygulamıştır. Sözde, sabah namazında cemaatin çevre camileri dolduramamasını bahane ederek müze olarak kalmasını sağlamıştır. Ama asıl maksatın batılı abileri memnun etmek olduğunu bilmeyen yoktur. İktidara gelirken destek olan batılılar böylece diyet ödetmiş olmaktadır.

Aynı AKP iktidarının Gemlik’teki temsilcileri Dost! ve Müttefik! Yunanlıları memnun etmek adına fethin sembolü minareyi yıkarak Yunan Kilisesini gün yüzüne çıkarmışlardır. Yok öyle şey olmaz diyen kardeşlerimiz İstanbul’a gidip abdestle girilen Ayasofya Camiine biletle ve ayakkabıyla girdiklerinde ne demek istediğimizi anlayacaklardır.

Madem Avrupa birliği ile beraber kardeş kardeş yaşayacaktık.

Madem dillerini kültürlerini yaşantılarını olduğu gibi alacaktık.

Madem batı tipi faizci ekonomik sistemi kabullenecektik.

Dedelerimiz onca şehidi boşuna mı vermişlerdir.

İlgilileri uyarıyoruz. Derhal Balıkpazarı Camii’ne güzel bir minare yapılarak fethin sembolü inşa edilsin. Bununla  beraber temennimiz odur ki batı hayranlığı bırakılarak sözde değil özde yerli ve milli politikalara dönülsün.

Gemlik halkına ve ilgililere saygıyla duyurulur.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir