Öğrenciler Umurbey’de Cennet Künkü Yaptı

Öğrenciler Umurbey’de Cennet Künkü Yaptı

Bursa Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gemlik’in Umurbey Mahallesinin tatlısı olan Cennet Künkü’nü, hem öğrencilere öğretti, hem de Umurbey de yaparak, unutulan bir lezzeti yeniden hatırlattı.

Umurbeyli Kadınlarla Öğrenciler Birlikte Yaptı

Hamur burma usulüyle, yöreye özgü zeytin yağı da kullanılarak yapılan Cennet Künkü’nü, Umurbey Mahallesinde bulunan kadınlar ve Bursa Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri öğrencileri birlikte açtılar. Hamur açma ve kesme işlemi de dahil tamamen el işiyle yapılan lezzetin, Umurbey’de de uzun zamandır unutulmaya yüz tuttuğu fark edilirken, öğrencilerin ve okulun duyarlı davranışı, Umurbeyliler tarafından da destek gördü.

10 Farklı Köy, 10 Farklı Lezzet

Konu ile alakalı okul tarafından yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi; ”Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanımız öğrencileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerini Destekleme Programı 2018-1 çağrı dönemi kapsamında yürütmüş olduğumuz ‘Yemek Kültürdür, Sunmak Sanattır’ isimli proje kapsamında Bursa’mızın unutulmuş 10 yemeğini 10 farklı köydeki teyzelerden öğrenerek gelecek kuşaklara aktarmayı planlıyoruz. 3.etkinliğimiz olarak Umurbey Köyünde Cennet Künkü’nü birinci elden öğrendik. Projemizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığına ve projede ortaklık yaptığımız Bursa Araştırmaları Merkezine ve Osmangazi Gençlik Merkezine çok teşekkür ediyoruz.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir