Çukura Sıkışan Yavrulara Yardım Eli

Çukura Sıkışan Yavrulara Yardım Eli

Çukura Sıkışan Yavrulara Yardım Eli

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Umurbey Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, Hisar Mahallesi Yeni Adliye Binası altında mahsur kalan anne ve yavru köpekleri kurtararak, başarılı bir operasyona imza attı.
İki yavrusu da toprak oyuk içine giren ve oradan çıkamayan annenin ulumalarını duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, vatandaşların yer göstermesiyle anne ve beş yavrusunu alarak araca koydular. Toprak zemindeki oyuk içinde kalan iki yavru için çalışma yapan ekipler, uzun uğraşlar sonucu yavruları anneleriyle buluşturdular.
Konuyla alakalı açıklama yapan Belediye Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre, “Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak Umurbey de bulunan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ekiplerimiz iki(2) Veteriner Hekim ve on iki(12) personelle sokakta bulunan canlılar için çalışıyoruz. 5199 sayılı kanuna göre işaretlenmemiş yani kısırlaştırma işlemi yapılmamış ve kulak kulesi takılmamış olan sokak köpeklerini toplayarak Umurbey’de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde kısırlaştırma, işaretleme ve aşılama işlemi yapıldıktan sonra aldığımız ortama ya da gönüllülerimizden destek aldığımız bir bölgeye bırakıyoruz. Ayrıca ilçemizde bulunan okullarla işbirliği kapsamında Umurbey’de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde öğrencilerimize yerinde ve uygulamalı olarak hayvan sevgisini anlatıyoruz onlara dokunarak onları besleyerek de sevgilerini pekiştirmeleri için imkân sağlıyoruz. Ayrıca her hafta BESAŞ tan aldığımız 100 kg ekmeği gönüllülerimize vererek sokaktaki canların beslenmelerine destek oluyoruz. Onları Allah’ın bizlere emaneti olarak görüyoruz” diye konuştu.

(Son Güncelleme: 16 Ekim 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir