Okullara Polis Desteği

Okullara Polis Desteği

Gemlik’te okullarda Güvenli Eğitimin sağlanması amacıyla, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği faaliyetleri kapsamında, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine polisin ve polis teşkilatının tanıtılması, polis – öğrenci – veli diyaloğunun artırılması, suç ve suçlulara karşı bilgi akışının hızlandırılması ve okul çağındaki çocuklarımızın güvenli bir ortamda tehlikelerden uzak bir eğitim görmelerinin sağlanması, Güvenli Okul Kavramı ve Halka yakın polis olgusunun benimsetilmesi sorumluluk duygularının geliştirilmesi ve suçla baş edebilme kararlılığının kazandırılmasına yönelik cesaretlendirmeleri hedeflenmektedir.

Toplumda kendine güvenen, iletişimden korkmayan, araştırma yapabilen ve bulunduğu topluma aidiyet duygusuyla fayda sağlayacak nesillerin yetişmesi için gerekli ortamları sağlamak ve ortamlarla buluşturmak gerekmektedir. Çocukları suça iten genel nedenler arasında ekonomik durum, eğitimsizlik, okulu asma, okuldan uzaklaşma, arkadaş grubu baskısı, çevre koşulları ve agresif davranışlar olarak sıralandığı göz önüne alındığında İlçe genelinde bulunan İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine ve ailelerine Genel güvenlik, 155 POLİS İMDAT hattının amacına uygun aranması, İnternet kullanımı, arkadaş seçimi ve meslek tanıtımı konularında İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü ile koordineli eğitim verilmeye başlanılmıştır.

Planlanan eğitimler Ekim- Kasım- Aralık- Şubat- Mart ve Nisan ayları içerisinde yapılacaktır.

Çocuk ve gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulması, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerinin arttırılması, suç ve suçluların farkında olarak suçlardan uzak kalmayı öğrenebilmesi, ruhsal ve kültürel gelişimleriyle birlikte toplumda kendine güveninin artması ve güvenlik birimleriyle yakın ilişkiler kurulabilmesi adına bulunduğu sosyal çevre itibarı ile dezavantajlı konumlarının bir ölçüde eğitim faaliyetleri ile giderilmesi mümkün olacaktır.

Toplumsal Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında ilk toplantı Atatürk İlkokulunda başladı. Toplantıda 120 öğrenci bilgilendirmesi yapıldı. Eğitim faaliyetleri kapsamında öğrenci ve aileleri ile yaklaşık 7500 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

 

 

 

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir