Minik Öğrencilerden Sevimli Dostlara Ziyaret

Minik Öğrencilerden Sevimli Dostlara Ziyaret

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle, Cumhuriyet İlkokulu, 11 Eylül İlkokulu ve Bilgi Bahçesi Rehabilitasyon merkezi öğrencileri, Gemlik Belediyesinin Umurbey Mahallesinde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Öğrenciler ilk olarak yanlarında getirdikleri mamaları Rehabilitasyon Merkezinde bulunan kedi ve köpeklere vererek besleme yaptı. Herhangi bir hastalığı bulunmayan, sağlıklarına kavuşmuş, saldırganlık göstermeyen sahipsiz hayvanları ziyaret eden öğrenciler, kafeslerin ardından da olsa kedi ve köpeklerle ilk iletişimlerini kurdu. Veteriner Hekimlerde çocuklara hayvanlar ile yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

Minik ziyaretçilerle yakından ilgilenen Belediye Sağlık işleri Müdürü Sabri Emre, çocukların korkularını yenmeleri için köpekleri sevmeleri, okşamaları ve dokunmalarını sağlayarak, hem korkularını yenmelerine hem de onları sevmelerine imkan verdiklerini belirterek, “Umurbey’de bulunan Rehabilitasyon Merkezimiz hiçbir tıbbi malzeme eksiğimiz olmadan, ilaç ve mama stokumuz yeterli bir şekilde sokak hayvanlarına hizmet veriyor, onları rehabilite ediyoruz. İki Veteriner Hekim ve 10 personelimizle Allah’ın bize emaneti olan sokaktaki canlarımıza hizmet etmeyi, 5199 sayılı kanun gereği yükümlülüklerimizi yerine getirerek, insanlık ve vicdan gereği kendimize bir borç olarak kabul ediyoruz” dedi.

Çocukların küçük yaşta doğa ve hayvanlarla iç içe olmalarının gelecekte daha çevreci ve hayvan sevgisi edinmiş bireyler olarak yetişmelerine büyük katkı sunacağını belirten öğretmenler de etkinliğin çocuklar için çok verimli olduğunu ifade etti. Günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla ziyaret sona erdi.

 

 

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir