Beyaz Eşya Çarşısı

Beyaz Eşya Çarşısı

Beyaz Eşya Çarşısı

Beyaz eşyacıların avantajları nelerdir?

Bayez eşya alışverişi doğrudan beyaz eşyacılara gidirek yapılan alışveriş değildir. Bu alışveriş genel olarak üç adımdan oluşur. Bunlardan ilki araştırma sürecidir. Beyaz eşya uzun sureli kullanım ve maaliyet bakımından diğer alışverişlerden ayrılır. Bu nedenle satın almadan önce satın alınılacak ürün hakkında araştırma yapılır. Bildiğimiz üzere piyasada pek çok marka ve model beyaz eşya ürünleri mevcuttud. Araştırma sürecine başlamadan önce ihtiyaçların doğru olarak belirlenmesi de araştırmanın sağlıklı yapılması için büyük önem taşır. Pak çok marka ve model arasından ihtiyaca uygun ürünler saptanmalı ve bunlar arasında bir kıyas yapılarak araştırma yapılmalıdır. Benzer ürünler arasında gerek özellik gerekse da fiyat kıyaslaması yapılarak çıkan sonuçlara göre en uygun model seçildikten sonar araştırma süreci tamamlanır.

Araştırma sürecinin tamamlanmasından sonraki adım ise belirlenen marka ve model beyaz eşyanın hangi beyaz eşyacıdan alınacağı konusudur. Beyaz eşya alışverişleri markaların bayii ve distibütörlerinden yapılacağı gibi tüm pek çok marka ve modelin bir arada satıldığı beyaz eşyacılarda da yapılabilir. Bayi ve distüribitörlerde tek bir markanın modelleri bulunduğu için yerinde kıyas imkanı daha düşük olcağından beyaz eşyacılar bu adımda daha avantajlı olmaktadır.

Beyaz eşyacılar kıyas imkanının yanı sıra kampanya ve indirim konusunda da markaların bayiilerine göre daha avantajlıdır. Markaların belirlediği fiyatların daha altında fiyatlara alaşıveriş yapmak, dönemsel kampanyalardan yararlanmak beyaz eşyacılarda, bayiilere göre daha mümkündür. Aynı ürünü aynı dönemde beyaz eşyacılarda daha uygun fiyata bulmak olasıdır.

Beyaz eşya alışverişinin son ayağı ise satış sonrası kurulum ve servis imkanlarıdır. Alışverişinizi ister beyaz eşyacılardan ister bayii ve distribütörlerden yapın satış sonrası kurulum ve teknik servis hizmetleri konsunudna bilgi almanız gekir. Pek çok firmanın ve beyaz eşyacının kurulum hizmeti olsa da satış şartları ve satış sözleşmelerinde farklılıklar olabilmektedir. Satış sonrası servis destek da yine markadan markaya değişiklik gösterebilmektedir. Kullanım sırasında doğabilecek herhengi bir arıza ya da bakım durumlarında teknik servisin size sağlayacağı hizmet sizi maliyetten kurtaracaktır.

Tüm bu adımları eksiksiz yerine getirdikten sonra yapacağınız beyaz eşya alışverişi sizing için en uygun ve en karlı ürünü almanızı sağlayacaktır. İhtiyacınızı karşılamayacak ya da ihtiyacınızdan fazla özelliklere sahip ürünler fiyatları ne kadar uygun olursa olsun size ekstra maaliyet olacaktır. Beyaz eşyacılardan yapacağınız alışverişler ise bu adımları eksiksiz ve doğru sıra ile tamamlamanızı kolaylaştıracaktır.

Alışverişlerinizi ister beyaz eşyacılardan ister bayii ve distribütörlerden yapın seçeceğiniz beyaz eşyaların ihtiyaçlarınza uygun olarak seçmeniz büyük önem taşıyor. Satın alımlarda yaptığınız harcamanın satış sonrası hizmetleri de kapsaması ileride ortaya çıkabilecek maaliyetlerin önüne geçecektir. Bu nedenle kıyas imkanının ve bol çeşitin olduğu beyaz eşyacılar karlı alışverişler için en uygun adreslerdir.

3

(Son Güncelleme: 3 Ekim 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir