Gençoğlu; Federasyonun Kasasını Değil, Kulüpleri Düşüneceğiz

Gençoğlu; Federasyonun Kasasını Değil, Kulüpleri Düşüneceğiz

13 Ekim’de yapılacak Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon seçimleri öncesinde, Başkan Adayı Gençoğlu, iddialı çıkışlarda bulundu. Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Cem Gençoğlu, Gemlik Amatör Spor Kulüpleri Derneği ve Gemlik’te bulunan spor kulüpleri ile bir araya geldi. Projelerini ve yapacağı düzenlemeleri anlatan Genoğlu, yönetiminde, tahkim komitesinde ve Ankara delegelerinde Gemlik’ten isimlere de yer vereceğini belirtti.

Gençoğlu sözlerine Gemlik Amatör Spor Kulüpleri Birliği ile yaptığımız görüşmelerde, Kazım Bulut’u yönetimde, Emin Doğru’yu Tahkim Komitesinde, Halil Çelebi’yi de Ankara Delegeliğinde kullanacağımızı belirttik. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz.

Alt yaş liglerinden başlayalım. Maçlar gün aşırı oynanıyor 20 gün de ligler bitiyor. Bu çocuğun gelişimine faydalı olması düşünülemez. Bizim projemiz ligler tek devre oynanmayacak.

19 liginde de hızlandırılmış olarak ediliyor. 45 günde biten genç takımın kimseye faydası yok. 2. Küme gençler ligi Türkiye Şampiyonası yani Hürriyetspor’un şampiyonluğu Altınsaban sistemi ürünü. Kabul etmeliyiz ki, BASKF bir şey katmadı.

İstanbul’da haftada 750 maç oynanıyor.  Ligler Ağustos ayında başlamıyor. 15, 19 bitti. 4 kategori kaldı bursa da. Seneye yayarsınız. Işıklandırma ile yapılabilir. 5 günü geçerse devamsızlık teşekkür takdir alamayacak. Maç mı önemli çocukların istikbali mi?

Yaş liglerinde yukarıdan aşağıya oynanıyor. Tersi olursa başarılı olanı üstü kategoride oynarsınız. Çocuklarımızdan kaldırabilecek olanlar bu şekilde üst kategorilerde rahat oynar. Arife ve bayramlarda müsabaka oynanmayacak. Tüm müsabakalar Eylül ayında olacak. Sağlık malzemeleri dolu ve tek tip olacak.

Altyapıda üç lig olmaz, bunu taşıyamayız. İyi bir jenerasyon yakalarsan 2 sene sonra şampiyonada aynı oyuncuları oynatma şansın yok. Bu nedenle sürekli aynı takımlar arasında gidiyor ve çok yetenek harcıyoruz. Sistem asıl amacından şaşmış oluyor.

Ligler daha net olacak. Statü ile alakalı kimse kimseyi aramayacak. Askf sitesi var orada yayınlanacak. Sürekli statü değiştirmeyeceğiz. 1. Kümeden 2. Kümeye aktarmalar var. Çok yaşanıyor. Çıkan takımların ertesi sene oyuncuları geri gidiyor. Para ödeyemiyorlar. Aynı oyuncularla farklı takımlar mücadele ediyor. Bu nedenle takımlarımız atılım yapamıyoruz. Sadece Federasyon para kazansın diye, takımlara bu zulmü yapma hakkımız yok. Amatör ruhtan uzaklaşıyor, takımlarımızı büyük yük altına sokuyoruz. Buna izin vermeyeceğiz.

Liglerin isim hakları ile alakalı çalışmalarımız var. Kapalı kapılar ardında kulüplere para yardımı yapılmayacak aleni olacak. Sadece belirli kulüplere verilmeyecek. Göreve geldiğimizde, kulüp ayrımı ile alakalı belgeleri de paylaşacağız.

Güncel haberleri divan tutanaklarını göreceksiniz. Kupalar sahada alınacak. 15 asıl 15 yedek olacak. Şeffaf yönetim olacağız. Tüzükte de eksikler var. Değişiklikler yapacağız” dedi.

(Son Güncelleme: 1 Ekim 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir